Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια εκδηλώσεις

Αλεξάνδρεια: τι έγινε στην εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (βίντεο)

Η ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου (είχε αναβληθεί  λόγω κορωνοϊού) στην Αλεξάνδρεια ήταν πραγματικά μια επιτυχημένη εκδήλωση.

Ήταν διαφωτιστική, άκρως ενημερωτική, ήταν «to the point» που λένε και οι αγγλομαθείς!

Είχε όλα τα χαρακτηριστικά της επιτυχίας, παρότι το θέμα ήταν δύσκολο: αρχικά να αναφέρουμε πως είχε πάρα πολύ κόσμο.

Επίσης είχε, για παράδειγμα, έναν πρόεδρο που μεταξύ άλλων είπε ευχαριστώ στην προηγούμενη διοίκηση του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας (αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται εύκολα ξέρετε…), είχε έναν γιατρό που απομυθοποίησε πράγματα και με απλά λόγια έκανε κτήμα όλων θέματα που είναι κάπως απόμακρα, είχε μια κοινωνική λειτουργό που εξήγησε τα δύσκολα και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, είχε μια καθηγήτρια χορού που μίλησε για την αξία της αποθεραπείας του καρκίνου του μαστού σε συνδυασμό με τη σωματική άσκηση, είχε μια νέα γυναίκα που είδε κατάματα και στα ίσα τον καρκίνο και τον αντιμετώπισε.

Και στο τέλος η εκδήλωση είχε και το μικτό τμήμα των χορωδιών του Πλατέος και της Μελίκης, που την έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο.

Συνήθως δεν γράφουμε πολλά εδώ στην Περισκόπηση για εκδηλώσεις. Όμως αυτή τη φορά ίσως θα έπρεπε να γράψουμε περισσότερα, επειδή τέτοιες εκδηλώσεις λείπουν από την περιοχή μας (όπως λείπουν και εκδηλώσεις σαν την ημερίδα για το Κονάκι που έγινε στον ίδιο χώρο, λίγες ώρες νωρίτερα – δείτε ΕΔΩ).

Προσπαθούμε τα βίντεο που ανεβάζουμε να μην είναι μεγάλα σε διάρκεια για να μην κουράζουν τους φίλους της Περισκόπησης. Αυτή τη φορά όμως ήταν πραγματικά δύσκολο να επιλέξεις «τι να κόψεις» και «τι να αφήσεις» από ένα σχεδόν δίωρο βίντεο.

Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν ένα 16λεπτο βίντεο, το οποίο αξίζει να το δείτε απ’ την αρχή μέχρι το τέλος του. Με την υπόσχεση ότι στο επόμενο επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης, που ανεβαίνει κάθε εβδομάδα – κάθε Σάββατο ή Κυριακή – θα έχουμε όσο περισσότερα πράγματα γίνεται.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης (δεν αναφέρουμε ονόματα και ιδιότητες επειδή δεν θέλουμε να ξεχάσουμε κανέναν τους) για όλη τους την προσπάθεια!