Κατηγορίες
Ελλάδα

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Στα 85 του πέθανε σε νοσοκομείο της Αττικής όπου νοσηλεύονταν ο μεγάλος ερμηνευτής Σταμάτης Κόκοτας.

Ο τραγουδιστής που μεσουράνησε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 αλλά ποτέ δεν ξεχάστηκε από τους φίλους του καλού ελληνικού τραγουδιού κάθε ηλικίας νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα ενώ την τελευταία τετραετία πάλευε με τον καρκίνο.

Γνωστός και για τις διαχρονικές φαβορίτες του (για τις οποίες υπάρχουν πολλοί μύθοι αλλά και η αλήθεια ότι του είχαν τάξει πολλά εκατομμύρια για να τις κόψει) αλλά και για τη φωνή του που ξεχώριζε ανάμεσα στις υπόλοιπες, ο Κόκοτας είχε συνεργαστεί με δεκάδες συναδέλφους του ερμηνευτές, συνθέτες και στιχουργούς.

Καλδάρας, Ζαμπέτας, Σπανός, Μούτσης, Ξαρχάκος είναι μερικοί μόνο από αυτούς με τους οποίους είχε συνεργασία. Τα τραγούδια “Γιε μου”, “Όνειρο απατηλό”, “Στου Προφήτη Ηλία”, “Στου Όθωνα τα χρόνια”, “Πες πως μ’ αντάμωσες” είναι μερικά μόνο από αυτά που έκανε επιτυχίες και ακούγονται ακόμη και σήμερα, δεκαετίες αφότου κυκλοφόρησαν.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, δημόσια δαπάνη μετά από απόφαση του οικείου Δήμου στον οποίο ήταν κάτοικος και δημότης.