Κατηγορίες
παιδεία

Μήνυμα του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθ. Αλατζόγλου αναφέρει τα ακόλουθα:

Καθημερινά, και όχι μόνο σήμερα, 5 Οκτωβρίου, ημέρα που η UNESCO τιμά τους Εκπαιδευτικούς, έχουμε διαρκώς στο νου μας τα  λόγια  του  Μ. Αλεξάνδρου  κάθε  φορά  που  αναφερόταν  στον  δάσκαλό  του, Αριστοτέλη: «Στους  γονείς  μου οφείλω  το ζην, αλλά στον δάσκαλό μου το  ευ ζην». Από την ενότητα ύλης και πνεύματος, σώματος και ψυχής του μέγα δασκάλου Αριστοτέλη, μέχρι «το φιλείν και το φιλείσθαι», την αμοιβαία αγάπη μαθητή και εκπαιδευτικού των 3 Ιεραρχών και «τον παιδαγωγικό έρωτα» του Ελβετού Παιδαγωγού Pestalozzi, αναγνωρίζεται ο ρόλος του Δασκάλου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών αλλά και της κοινωνίας.

Συμμεριζόμενοι τη «Σύσταση σχετικά με το Καθεστώς των Εκπαιδευτικών», που αναφέρεται στην κατάσταση και στις συνθήκες των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο και στην οποία  υπογραμμίζονται τα πρότυπα σχετικά με την πολιτική των εκπαιδευτικών, την πρόσληψη και την κατάρτιση καθώς και την δια βίου εκπαίδευσή τους, την απασχόληση και τις συνθήκες εργασίας τους, οφείλουμε να επικεντρωθούμε «στην εκτίμηση, την αξιολόγηση και τη βελτίωση όλων των εκπαιδευτικών του κόσμου».

Έχοντας συναίσθηση των δυσκολιών και των ιδιαίτερων συνθηκών των τελευταίων ετών, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην ετοιμότητα, την προθυμία, τη διάθεση προσφοράς και την διαρκή κατάρτιση των εκπαιδευτικών και δεσμευόμαστε να τους στηρίζουμε πάντα στο δύσκολο έργο τους.