Κατηγορίες
Νάουσα

Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας για την 110η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης

Στο μήνυμά του, με αφορμή την 110η επέτειο από την απελευθέρωση της Νάουσας από τους Οθωμανούς, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας αναφέρει:

“Η 17η Οκτωβρίου αποτελεί για την πόλη της Νάουσας, ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός, που καθόρισε την ίδια την πορεία της. Είναι ημέρα – ορόσημο για όλους μας, με βαθιά ιστορική μνήμη και συγκίνηση.

Τα μηνύματα της σημερινής επετείου παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων και είναι επίκαιρα 110 χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Νάουσας από τον τουρκικό ζυγό.

Τιμούμε σήμερα την ιστορία της πόλης μας, τιμούμε με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης τους προγόνους μας, που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

Έχοντας, λοιπόν, στη σκέψη και στην καρδιά μας ότι μόνο με ενότητα, ομοψυχία και ανιδιοτέλεια γράφτηκαν οι λαμπρές σελίδες στην ιστορία της πόλης μας, οφείλουμε από την πλευρά μας να δίνουμε καθημερινό αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες.

Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτές τις αξίες και ενωμένοι να προχωρήσουμε με πίστη, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για την ευημερία του τόπου μας.

Χρόνια πολλά στην πόλη μας! Χρόνια πολλά Νάουσα!”