Κατηγορίες
διεθνή

Συνεχίζει το παραλήρημά του ο Ερντογάν

Χωρίς φρένα φαίνεται πως πηγαίνει στον κατήφορο που επέλεξε να ακολουθήσει (ο ίδιος και η χώρα του) ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνεχίζει το παραλήρημά του, εξακολουθεί να απειλεί με εισβολή στο Αιγαίο και φαντάζεται νυχτερινές «επισκέψεις», κάνοντας ανελέητα παζάρια μπας και κερδίσει κάτι από τα παράλογα και παντελώς εξωπραγματικά που ζητάει.

Φυσικά στο ίδιο ακριβώς μοτίβο κινούνται (από την Τουρκία) και τα υπόλοιπα μέλη της Κυβέρνησής του αλλά και η αντιπολίτευση.

Απ’ την άλλη ο γνωστός και ως «ο καλύτερος πρεσβευτής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», ο τροχονόμος – γραμματέας του Στολτενμπέργκ, κάνει … εκκλήσεις να του βρούμε με τους Τούρκους (σ’ αυτό τον ακολούθησε και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκονται όλοι).

Ο Ερντογάν στις Βρυξέλλες είπε – στην ουσία απείλησε πάλι – ότι αν δεν πάρει F16 από την Αμερική τότε θα απευθυνθεί αλλού (βάζοντας τη Ρωσία μεταξύ των πιθανών πωλητών) ενώ μεταξύ άλλων δεν… ξέχασε να πει και πάλι το ίδιο παραμύθι για τα προβλήματα που δημιουργεί η Ελλάδα στα τουρκικά μαχητικά που πετάνε επάνω απ’ το Αιγαίο, στους S-300 που έχει η Ελλάδα (έκανε παράπονα ότι όλοι ασχολούνται μόνο με τους S-400 που αγόρασε η χώρα του) και είπε ότι η χώρα μας στρατιωτικοποιεί τα νησιά κάτω από τη μύτη της Τουρκίας…