Κατηγορίες
διάφορα

Σε ποιες ελληνικές και κυπριακές ομάδες να ποντάρετε φέτος;

Αν και η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί με μόλις ένα εκατομμύριο κατοίκους, οι κάτοικοι της Κύπρου αγαπούν πολύ το αθλητικό στοίχημα. Η γειτνίαση με την Τουρκία και την Ελλάδα σημαίνει ότι αγαπούν, μεταξύ άλλων, τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το μπάσκετ. Οι κάτοικοι της πόλης αγαπούν επίσης να στοιχηματίζουν σε αυτά τα αθλητικά γεγονότα και μπορούν να το κάνουν με διάφορους τρόπους.

Οι ιστότοποι αθλητικών στοιχημάτων έχουν γίνει πιο δημοφιλείς από ποτέ αυτές τις μέρες και, ευτυχώς, στην Κύπρο και την Ελλάδα μπορείτε να τοποθετήσετε αθλητικά στοιχήματα online.

Οι κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας

Το ελληνικό εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αριθμεί 18 ομάδες στην κορυφαία κατηγορία, αλλά σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης η μάχη για τον τίτλο μονοπωλείται πλήρως από τις τρεις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας. Και μόνο τρεις άλλες έχουν καταφέρει να γίνουν εθνικές πρωταθλήτριες σε διαφορετικές χρονιές. Ωστόσο, οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες ήταν κατά καιρούς αρκετά δυναμικές στη διεθνή σκηνή. Και οι ξένοι ποδοσφαιριστές και προπονητές επισκέπτονται συχνά και πρόθυμα το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός. Ο πιο παρασημοφορημένος ελληνικός σύλλογος από την πόλη του Πειραιά. Ο σύλλογος έχει κατακτήσει το εθνικό πρωτάθλημα 45 φορές, έχει κατακτήσει το εθνικό κύπελλο 28 φορές. Η ομάδα ιδρύθηκε από πέντε αδελφούς Αδριανόπουλους το 1924. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το εθνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά το 1931. Το 1990, ο Oleg Blokhin ανέλαβε την ομάδα. Υπό την ηγεσία του ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ωστόσο, ο θρυλικός σοβιετικός επιθετικός εγκατέλειψε την ομάδα το 1993, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει το εγχώριο πρωτάθλημα. “Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας.

ΠΑΟΚ. Ένας άλλος τοπικός σύλλογος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ιδρύθηκε από πρόσφυγες από την πόλη της Κωνσταντινούπολης. Έχει κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα τρεις φορές: δύο φορές τη δεκαετία του ’70, όταν η ομάδα αυτή είχε μια αξιοσημείωτη άνοδο, και τη σεζόν 2018/2019. Το 2012, ο Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίας ελληνικής καταγωγής, αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ομάδας. Υπό τη διοίκησή του, η ομάδα πήγε από το ένα σημείο στο άλλο από οικονομικής άποψης και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ. Το όνομα του συλλόγου συντομεύεται σε Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, αλλά η ομάδα εδρεύει στην Αθήνα. Το γεγονός είναι το εξής: Η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1924 από Έλληνες μετανάστες από την Τουρκία μετά από έναν σκληρό πόλεμο μεταξύ των χωρών. Τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα. Το 2004 μάλιστα ήθελαν να διαλύσουν την ομάδα λόγω οικονομικού χάους. Όμως η εξαιρετική ποδοσφαιρική ομάδα το ξεπέρασε αυτό και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χώρας για δωδέκατη φορά το 2018. Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ακόμη πιο συχνά – 15 φορές. Η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν η είσοδος στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1996/1997.

ποδοσφαιρο calcio

Καλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου στην Κύπρο

Κάθε μεγάλη πόλη της Κύπρου έχει τη δική της ποδοσφαιρική ομάδα.  Παίζουν τακτικά φιλικούς αγώνες μεταξύ τους. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις 3 κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες για το έτος 2022.

Apoel. Ο σύλλογος αρχικά ονομαζόταν ΠΟΕΛ “Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ελλήνων Λευκωσίας”, αλλά το 1928 αποφάσισε να διευρύνει τον τομέα δραστηριότητάς του και πρόσθεσε το γράμμα Α “Αθλητικός” στο όνομα. Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου από το 1934, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα. Λόγω της διαμάχης στην κοινωνία που σχετιζόταν με τον εμφύλιο πόλεμο στην ελληνική χώρα, το 1948, ο ΑΠΟΕΛ διασπάστηκε σε δύο μεγάλες ομάδες, τον ΑΠΟΕΛ και την ΟΜΟΝΟΙΑ.  Η ομάδα θεωρείται μία από τις ισχυρότερες του νησιού. Ο ΑΠΟΕΛ έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Κύπρου 27+ φορές, έχει κατακτήσει το Κύπελλο Κύπρου 21+ φορές και έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ Κύπρου 11 φορές.

Omonia. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ιδρύθηκε το 1948 και αρχικά έπαιζε μόνο στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Το 1953, μετά την κατάκτηση 4 πρωταθλημάτων και 5 κυπέλλων, εντάχθηκε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και κατέβηκε στην πρώτη κατηγορία, όπου δεν έπαιξε καλά από την αρχή, κατακτώντας το πρώτο της τρόπαιο το 1960/61 και το δεύτερο το 1965/66. Η χρυσή εποχή της Ομόνοιας ήρθε τη δεκαετία του 1970. Μέχρι το τέλος εκείνης της δεκαετίας, η ομάδα είχε κατακτήσει 9 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα. Τη δεκαετία του ’80 η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος 7 φορές, εκ των οποίων 5 συνεχόμενες και έγινε η πιο παραγωγική στο νησί με 16 νίκες στο πρωτάθλημα.  Συνολικά η Ομόνοια έχει αναδειχθεί 21 φορές πρωταθλήτρια Κύπρου, έχει κατακτήσει 14 φορές το Κύπελλο και 15 φορές το Σούπερ Καπ.

Ανόρθωση. Η εθνική ομάδα ταξίδεψε σε όλο το νησί και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους αγώνες πήγαν στο Ίδρυμα για την Απελευθέρωση των Μικρασιατών και αργότερα στην Κύπρο.  Το τελευταίο δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τα βρετανικά αφεντικά, τα οποία προσπάθησαν αρκετές φορές να κλείσουν το κλαμπ. Έτσι, στις 11 Φεβρουαρίου 1932, ο Κυβερνήτης της Κύπρου προσπάθησε να απαλλαγεί από την ΑΝΟΡΘΩΣΗ με τη συμμετοχή του στρατού, αλλά αυτό εμποδίστηκε από μια εξέγερση που ξεκίνησε στην ίδια την πόλη.  Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 η λέσχη έγινε ένα από τα κέντρα αντίστασης κατά των αποικιοκρατών, με αντάρτες να σχηματίζονται γύρω της. Η ακμή της ομάδας ήταν η περίοδος από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έως το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1960, όταν η Ανόρθωση κατέκτησε 5 φορές τον τίτλο του πρωταθλήματος. Το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στο κυπριακό πρωτάθλημα πέφτει στην περίοδο 1996-97 – 1999-2000. Συνολικά, η ομάδα έχει κατακτήσει 13 φορές το πρωτάθλημα, 10 φορές το Κύπελλο και 7 φορές το Σούπερ Καπ.

https://advego.com/antiplagiat/bn8CGiNL/