Κατηγορίες
Πολιτικά κόμματα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ημαθίας: “Η 3η Σεπτέμβρη 1974 μας οδηγεί στο σωστό δρόμο”

Από τη Ν.Ε. Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα, με αφορμή τη συμπλήρωση 48 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ:

“48 χρόνια συμπληρώθηκαν το Σάββατο από την 3η Σεπτέμβρη του 1974, ημέρα κατά την οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επέλεξε την 3η Σεπτεμβρίου του 1974 ως ιδρυτική ημερομηνία του ΠΑΣΟΚ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Ο παραλληλισμός με την επανάσταση του 1843 και τα γεγονότα που οδήγησαν στη θέσπιση του πρώτου Συντάγματος της Ελλάδας είναι εμφανής. Έκτοτε, το ΠΑΣΟΚ ως κίνημα προερχόμενο και βασισμένο στον ελληνικό λαό, αποτέλεσε στα χρόνια της μεταπολίτευσης την απάντηση των προοδευτικών πολιτών στην ταραγμένη πολιτική ζωή της χώρας.

Οδηγός του κινήματός μας υπήρξαν πάντοτε οι αξίες της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η προσήλωση στις αρχές της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αυτό ορίζει το ήθος της πολιτικής μας και αποτελεί την βάση της ενότητάς μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες μας, χωρίς όμως να αγνοούμε την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε και δρούμε. Η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία και ο πολιτικός φιλελευθερισμός βρίσκονται στον πυρήνα των αξιών μας.

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια μια είναι η διαπίστωση. Ότι εξέφρασε τότε το ΠΑΣΟΚ παραμένει επίκαιρο και ζητούμενο σήμερα. Ισχύει στο ακέραιο. Εμείς, η νέα γενιά, η οποία έχει κληθεί από την ιστορία να κρατήσει ψηλά τα οράματα και τις προσδοκίες του λαού, όπως τις περιέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι όσες φορές το ΠΑΣΟΚ διέφυγε από την σοσιαλιστική του πορεία, έχασε τον εαυτό του, έχασε την επαφή του με τον λαό. Οφείλουμε σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν σε δύσκολα χρόνια για την γέννηση του ΠΑΣΟΚ να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς τους.

Απέναντι στον τοξικό και δικομματισμό των αποτυχημένων, το ΠΑΣΟΚ καλείται να βάλει ένα οριστικό τέλος στον φαύλο κύκλο της επιλογής του μη χείρον βέλτιστον. Και έχοντας μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της χώρας, να δώσει ελπίδα και φωνή σε όσους δεν ακούγονται σήμερα.

Σήμερα οι πολίτες βιώνουν φτώχεια, ανασφάλεια, αβεβαιότητα για το μέλλον, έχοντας βιώσει τόσες χαμένες ευκαιρίες μπροστά στα μάτια τους. Κουράστηκαν και θέλουν να δουν πράξεις, έργα. Θέλουν να ανασάνουν και να αρχίσουν από την αρχή τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους.

Οφείλουμε στον ελληνικό λαό, που εξακολουθεί να αγωνίζεται για ένα καλύτερο, πιο δημοκρατικό μέλλον να δώσουμε μάχη για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, για την αναγέννηση της χώρας.

Η 3η Σεπτέμβρη 1974 μας οδηγεί στο σωστό δρόμο.”