Κατηγορίες
σχολεία υγεία

Κορωνοϊός – πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι κανόνες (σε σχέση με τον κορωνοϊό) με βάση τους οποίους ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Συνοπτικά:

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη Ε.Ε.Π.- Ε.Β.Π., καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εισέρχονται στις σχολικές μονάδες που εργάζονται με την επίδειξη πιστοποιητικού ή βεβαίωσης νόσησης.

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π., καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία (1) φορά την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, με δική τους δαπάνη.

Ο παραπάνω υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Σε περίπτωση μη επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή μη διενέργειας εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου και επίδειξης της αντίστοιχης βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου από τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην υπηρεσία τους.

Όσον αφορά τις απουσίες μαθητών/μαθητριών (επειδή προβλέπεται και καραντίνα διάρκειας 5 ημερών), για να μην προσμετρηθούν:

– θα εκδίδεται διαδικτυακά βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου και στη συνέχεια θα κατατίθεται υπεύθυνη δήλωση στον υπεύθυνο της σχολικής μονάδας, στον οποίο θα επιδεικνύεται και η βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Αν υπάρχει νοσηλεία σε νοσοκομείο, τότε μαζί με την υπεύθυνη δήλωση θα επιδεικνύονται τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ με όλες τις λεπτομέρειες