Κατηγορίες
διάφορα

Αυτοί όντως το τερμάτισαν!!!

Για περιπτώσεις ιδιωτών που φοράνε μια στολή και παριστάνουν τους αστυνομικούς έχουμε ακούσει κι έχουμε διαβάσει πολλές φορές. Ή για άλλους που βάζουν έναν μπλε φάρο σε αυτοκίνητα και το παίζουν περιπολικά σε δράση. Όλοι αυτοί, αργά ή γρήγορα, πέφτουν στα χέρια της (πραγματικής) Αστυνομίας και οι ανακρίσεις που ακολουθούν φανερώνουν διάφορες ιστορίες.

Όμως για αστυνομικούς – μαϊμού που όχι απλά φόρεσαν μια στολή ή έβαψαν ένα αυτοκίνητο και το έπαιζαν όργανα της τάξης αλλά έστησαν κι ολόκληρο αστυνομικό τμήμα δεν έχουμε ξανακούσει!

Συνέβη στην Ινδία, στο ομόσπονδο κρατίδιο Μπιχάρ που βρίσκεται στα σύνορα με το Νεπάλ.

Μια συμμορία απατεώνων είχε στήσει ολόκληρη ιστορία: όχι μόνο υπήρχαν κάποιοι που το έπαιζαν αστυνομικοί ή κυκλοφορούσαν με γιαλαντζί περιπολικά αλλά είχαν ανοίξει και αστυνομικό τμήμα – μαϊμού σε κεντρικό δρόμο της πόλης στην οποία… “υπηρετούσαν”!!!

Οι αρχές τους συνέλαβαν κατά τύχη, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός άλλου (κανονικού, πραγματικού) αστυνομικού που είδε ότι η υποτιθέμενη διοικητής δεν έφερε το υπηρεσιακό περίστροφο αλλά ένα άλλου τύπου όπλο.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για το ποια είναι, που υπηρετεί κλπ κλπ κλπ και που στο τέλος κατέληξαν στη σύλληψη 6 τουλάχιστον ατόμων, ενώ αναζητούνται κι άλλα.

Όσο για το … τμήμα;; Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι λειτουργούσε 8 μήνες σε πολύ κοντινή απόσταση από το πραγματικό.

Στο μαϊμού – τμήμα βρέθηκαν δεκάδες αιτήσεις κακομοίρηδων που οι απατεώνες εκμεταλλεύονταν, αφού ζητούσαν διάφορα ποσά για … εξυπηρετήσεις – μεταξύ αυτών και πάνω από 500 αιτήσεις για συμμετοχή ανθρώπων χωρίς σπίτια σε στεγαστικό πρόγραμμα, αιτήσεις τις οποίες υποτίθεται πως θα προωθούσαν “αρμοδίως”, φυσικά αφού είχε προηγηθεί μίζα.