Κατηγορίες
Ελλάδα

Από το «στηρίζουμε την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη ρώσικη εισβολή»…

… (για να μην μας συμβούν τα ίδια λόγω των αναθεωρητικών δογμάτων της Τουρκίας) μέχρι το «είμαστε μια χώρα η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία» (που εκστόμισε η Ντόρα) η απόσταση είναι τεράστια.

Οι Ρώσοι της εν Ελλάδι πρεσβείας το έπιασαν αυτό και δικαίως διαμαρτύρονται και λένε ότι η «Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα».

Το διεθνές περιβάλλον είναι ασταθέστατο και οτιδήποτε λέγεται πρέπει να το ζυγίζουμε καλά προτού το εκστομίσουμε! Διαφορές με τη Ρωσία μπορεί να έχουμε (άλλωστε οι Ρώσοι είναι που στηρίζουν Ερντογάν και Τουρκία τα τελευταία χρόνια).

Όμως αυτό που είπε η Ντόρα είναι εκτός διπλωματικής πραγματικότητας – η Ντόρα που εκτός από μια πολύ έμπειρη πολιτικός είναι και πρώην υπουργός Εξωτερικών αλλά και αδελφή του εν ενεργεία Πρωθυπουργού…

* η στήριξη στην Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, ακόμη και οι τρόποι που επελέγησαν είναι λανθασμένοι. Κι αυτό αποδεικνύεται από τα πενιχρά κέρδη που έχουμε ως χώρα. Θα μπορούσαμε να παίξουμε άλλο ρόλο, πιο παρεμβατικό και πιο προσοδοφόρο.