Κατηγορίες
Ιταλία

Όταν θέλεις να προστατεύσεις πραγματικά τον τουρισμό σου…

… και λύνεις θεματάκια εν τη γενέσει τους!

Και τι δεν έχουμε δει κι ακούσει τα τελευταία πολλά χρόνια σχετικά με παραβατικές συμπεριφορές τουριστών – πολλές φορές δε έχει ειπωθεί πως η “δυνατότητα” για παραβατικές συμπεριφορές είναι και ο κράχτης για να έρθουν νεαροί από το εξωτερικό στην Ελλάδα για διακοπές.

Κάπου αλλού όμως το προστατεύουν το “προϊόν” τους, τον τουρισμό:

Στη Βενετία δυο καλόπαιδα είπαν να κάνουν βόλτα με ηλεκτροκίνητες σανίδες μέσα στα κανάλια της γεμάτης με τουρίστες πόλης (που παίζει να δέχεται κάθε χρόνο το 50-60% των τουριστών που δέχεται όοοοολη η Ελλάδα μαζί….).

Αφού λοιπόν έκαναν άνω-κάτω διάφορα κανάλια, μεταξύ αυτών και το Canal Grande, κι αφού πέρασαν από εμβληματικά σημεία της Βενετίας, εξαφανίστηκαν.

Για κακή τους τύχη όμως κάτοικοι καθώς και άλλοι τουρίστες είχαν προλάβει και τους είχαν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα. Έπεσαν και σε έναν δήμαρχο, τον Luigi Brugnaro, που γνωρίζει καλά ότι η πόλη του τουρισμό πουλάει και πρέπει να τoν προστατέψει από ηλίθιους (τους …επικήρυξε με ένα γεύμα το οποίο θα λάμβανε όποιος έδινε πληροφορίες).

Τελικά οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι πανάκριβες σανίδες τους κατασχέθηκαν ενώ οι ίδιοι κατηγορήθηκαν για μια σειρά από παραβάσεις, πλήρωσαν πρόστιμο 1500 ευρώ και εκδιώχθηκαν από την πόλη.

(κάπως έτσι προστατεύουν στο εξωτερικό το “προϊόν” τους).