Κατηγορίες
αθλητικά

Σκληρή δουλειά, επιμονή και …τρέλα!

Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Στέφανος Ντούσκος, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ζωή Φίτσιου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Μίλτος Τεντόγλου είναι οι αθλητές που μέχρι τη στιγμή αυτή έχουν κερδίσει μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου (που ξεκίνησε στις 11 και θα τελειώσει στις 21 Αυγούστου).

Κοντά σε αυτούς κι άλλοι αθλητές και αθλήτριες που κάνουν την προσπάθειά τους, κόντρα στις συνθήκες που πολλές φορές – για να μην πούμε τις περισσότερες φορές! – δεν είναι και οι καλύτερες.

Καμαρώνουμε όλοι εμείς για τις δικές τους πρωτιές, για τις δικές τους συμμετοχές.

Καμαρώνουμε για τις επιδόσεις τους που τυλίγονται με τη γαλανόλευκη, τις περισσότερες φορές επειδή αυτοί οι αθλητές έχουν ως μόνη βοήθειά τους την τρέλα τους, την επιμονή τους, τη σκληρή δουλειά και πόρους που προέρχονται μόνο με τις οικογένειές τους ή από χορηγούς που μπορεί να είναι γνωστοί της οικογένειας.

Μόνοι αγωνίζονται (κυριολεκτικά και μεταφορικά), μέσα σε στάδια, πισίνες, κωπηλατοδρόμια και άλλους χώρους προπόνησης. Μέχρι να έρθει κάποιο μετάλλιο που ΙΣΩΣ να τους φέρει στη δημοσιότητα.

Αλλά όταν «κάτσει» μια καλή θέση, οι… αρμόδιοι τρέχουν για μια δήλωση και μια φωτογραφία.

(για να καταλάβουμε τις δυσκολίες πολλών αθλητών, προτού αρχίσουμε τους Φιλιππικούς για το πόσο καλοί είμαστε και πόσο στηρίζουμε τους αθλητές μας και τι καλό που είναι το Κράτος κλπ κλπ κλπ, ας αναφέρουμε κάτι που γράφηκε σε λίγα ΜΜΕ: για παράδειγμα ο 23χρονος φοιτητής Βιολογίας Αντώνης Παπακωνσταντίνου αγωνίστηκε με τη βάρκα Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών κι όχι της Εθνικής ομάδας).