Κατηγορίες
πολιτική

Παραιτήσεις που βάζουν φωτιά στο σκηνικό

Δυο παραιτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, του γ.γ. του πρωθυπουργού (και ανιψιού του) και του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, βάζουν φωτιά στον Αύγουστο και επαναπροσδιορίζουν – με τον τρόπο τους – τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

Το πρωί της 5ης Αυγούστου ο γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του και ότι η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε και ο Διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων (μια παραίτηση έγινε επίσης έγινε αποδεκτή).

Οι δυο παραιτήσεις συνδέονται με το θέμα των παρακολουθήσεων και των αποπειρών παρακολούθησης τηλεφώνων που έχει έλθει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα. Επίσης είναι εμφανές ότι οι παραιτήσεις αυτές είναι μια απόπειρα να αποσυνδεθεί το πρωθυπουργικό γραφείο από το συγκεκριμένο θέμα, αφού οι δυο που παραιτήθηκαν είχαν για άμεσο προϊστάμενό τους τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη.

Πλέον το ερώτημα είναι αν οι παραιτήσεις αυτές

1. θα λειτουργήσουν ως “μαξιλαράκι” ώστε να εκτονωθεί η κρίση που δημιουργήθηκε και οι εκλογές να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται

2. θα λειτουργήσουν ως “η θρυαλλίδα” που θα οδηγήσει σε εκλογές άμεσα.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν, αφού ούτως ή άλλως μετά από όσα έγιναν το πρωί της 5ης Αυγούστου τίποτε δεν είναι ίδιο…