Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα στη Βετσοπούλου;

Για ένα τριήμερο η οδός Βετσοπούλου θα είναι κλειστή λόγω του πανηγυριού της Αλεξάνδρειας (δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν).

Όμως, όπως μαθαίνουμε, για μια ακόμη φορά δεν θα επιτραπεί στους καταστηματάρχες της εστίασης που δραστηριοποιούνται στο τμήμα της Βετσοπούλου που θα κλείσει να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα στο δρόμο.

ΑΝ ισχύει το παραπάνω, τότε η Δημοτική Αρχή οφείλει να ξαναδεί το θέμα άμεσα. Γιατί δεν είναι δυνατόν στον πεζόδρομο εκείνες τις μέρες τα μόνα σημεία που δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα να είναι τα… παγκάκια και για τρία βράδια να μην επιτρέπεται να βγάλουν 5-10 τραπέζια όσοι έχουν μαγαζιά στη Βετσοπούλου (και δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα σε άλλο σημείο πλην των χώρων που έχουν στα πεζοδρόμια!).

Κι επειδή κάποιοι θα αρχίσουν τα… ωραία θα υπενθυμίσουμε: στο παρελθόν όλοι θυμόμαστε ότι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μέχρι κάποια ώρα επιτρέπονταν.

Και για να μην αρχίσει πάλι το γνωστό τροπάριο για ασφάλεια, διέλευση πεζών, χρεώσεις για τη χρήση του χώρου κλπ, να πούμε ότι πάντα υπάρχει πρόβλεψη και λύνονται τέτοια ζητήματα. Ας αφεθεί μια λωρίδα ώστε να περνάνε (αχρείαστα να ‘ναι!!!) πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά ή ασθενοφόρα καθώς και όσοι θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους ενώ ας γίνει μια τυπική χρέωση για την κατάληψη του χώρου.

Δεν είναι πια όλα τόσο δύσκολα, ενώ η λογική και η υιοθέτηση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού αυτά επιβάλλουν.