Κατηγορίες
αθλητικά

Έντονη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις για την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας των Τρικάλων

Έντονη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο φίλαθλο κόσμο της περιοχής μας από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) να υποβιβαστεί ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων.

Πέραν όμως των αντιδράσεων του κόσμου για το θέμα, που είναι η επιτομή της αδικίας (που μάλιστα γίνεται αφού έχει επικυρωθεί – εδώ και ένα τρίμηνο – η βαθμολογία), έχουν κάνει γραπτές δηλώσεις και πολιτικοί της Ημαθίας.

Συγκεκριμένα:

Παναγιώτης Γκυρίνης – δήμαρχος Αλεξάνδρειας

«Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και παράλληλα του προέδρου της, κ. Μπαλτάκου, πλήττει κατάφωρα την ομάδα του Δήμου μας “ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”, με μια κίνηση αδιανόητη να μην ληφθεί καν υπόψη η απόφαση από το CAS, σύμφωνα με την οποία η βαθμολογία έπρεπε να μείνει ως έχει.

Η αδικία δεν είναι μόνο κατά της ομάδας “ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”, αλλά και κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει την χαμένη αξιοπιστία του.

Οι όποιες αποφάσεις και μεθοδεύσεις που πλήττουν την ομάδα του Δήμου μας, “ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”, θα πρέπει να ακυρωθούν άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το ποδόσφαιρο παίζεται εντός του γηπέδου και οι αγώνες κερδίζονται με αγωνιστική υπεροχή και αξία.

Εγώ ως Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε όποια απόφαση ληφθεί από τη διοίκηση της ομάδας του “ΜΕΓΑ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”

Λάζαρος Τσαβδαρίδης – βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ)

«Με βαθιά περίσκεψη ο υγιής ποδοσφαιρικός κόσμος της Ημαθίας αλλά και ολόκληρης της χώρας γίνεται μάρτυρας ενός άδικου υποβιβασμού στον οποίον καταδικάστηκε – τρεις ολόκληρους μήνες μετά το πέρας των αγωνιστικών του υποχρεώσεων – το Ποδοσφαιρικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων» με Απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Θύμα ενός εξόφθαλμου όσο και προκλητικού πινγκ πονγκ απεμπόλησης ευθυνών και αλλοίωσης της πραγματικότητας, ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων κατά παράβαση της Απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λωζάννης, που ρητά απαγορεύει διόρθωση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης μιας κατηγορίας εφόσον αυτή έχει επικυρωθεί, καταδικάστηκε με συνοπτικές όσο και αίολες νομικά και ηθικά διαδικασίες σε υποβιβασμό.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ

Και αυτή η καταδίκη, παρά το γεγονός ότι το Ημαθιώτικο Σωματείο κέρδισε με αξιοπρέπεια, ήθος και αγωνιστικότητα την παραμονή του, είναι ιδιαίτερη πικρή και απέναντι σε κάθε λογική, καθώς:

– Ακυρώθηκε ετεροχρονισμένα η Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων και επιστρέφονται στην μέχρι πρότινος υποβιβασθείσα ΑΕ Λευκίμμης οι αφαιρεθέντες βαθμοί, με συνέπεια η συγκεκριμένη ομάδα να παραμένει στη Γ’ εθνική και να υποβιβάζεται ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων

  Η μέχρι πρότινος υποβιβασθείσα ΑΕ Λευκίμμης παρέμεινε «από το παράθυρο» στην κατηγορία χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν τιμωρήθηκε παραδειγματικά – όπως θα έπρεπε – για τη χρησιμοποίηση τιμωρημένου ποδοσφαιριστή στον τελευταίο κρίσιμο αγώνα για την παραμονή της με το Μακεδονικό!

– Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να διεξάγεται ποδοσφαιρικός αγώνας που καθορίζει ταυτόχρονα παραμονή στην κατηγορία για μία ομάδα (Λευκίμμη) και άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία (Μακεδονικός) και αυτός ο αγώνας να δίνει τελικά τρεις βαθμούς ΚΑΙ στον νικητή ΚΑΙ στον ηττημένο!

Ως εκ τούτου, είναι πασιφανές ότι ο άδικος και ετεροχρονισμένος υποβιβασμός του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων αποτελεί διαστρεβλωμένο παράγωγο μίας κατά το δοκούν Απόφασης, που αφορά μόνο στις θέσεις που σχετίζονται με τον υποβιβασμό, αφήνοντας εκτός τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που δίνουν δικαίωμα προβιβασμού.

Ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας δεν πρέπει να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος συνειδητών ή ασυνείδητων λαθών και παραλείψεων από οποιονδήποτε θέλει να παίξει με τους κόπους των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και της διοίκησης της ομάδας. Μόνος δρόμος, η δικαίωση του συλλόγου μέσω νέας Απόφασης για την παραμονή στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.»