Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Σχάρες ομβρίων – παγίδες

Σε επικίνδυνες παγίδες μετατρέπονται πολλές φορές οι σχάρες των ομβρίων σε διάφορα σημεία του Δήμου μας (αν υπάρχουν και στο μεταξύ δεν τις έχουν κλέψει, οπότε τότε το πράμα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο).

Όπως ανέφερε φίλη αναγνώστρια (τα στοιχεία της τα έχει η Περισκόπηση και είναι και στη διάθεση των αρμοδίων), χθες είχε ατύχημα σε μια τέτοια σχάρα ομβρίων, που βρίσκεται στο πιο πολυσύχναστο σημείο της περιοχής μας, στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας.

Κινούμενη με το ποδήλατό της η ρόδα έπεσε και σφηνώθηκε σε μια σχάρα, με αποτέλεσμα την πτώση και τον ελαφρύ τραυματισμό της.

Το θέμα είχε και συνέχεια σήμερα, αφού επισκέφθηκε γιατρό – ευτυχώς όμως όλα καλά.

Αν θέλουμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα, για ηλεκτρικά ποδήλατα και για άλλα τέτοια ωραία (και απαραίτητα στην εποχή μας) τότε θα πρέπει πρώτα να διαμορφώσουμε το περιβάλλον στο οποίο όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα.

Και μπορεί μια σχάρα ομβρίων να μοιάζει… «αθώα», όμως λόγω του σχεδιασμού της (με τα μεγάλα κενά στα οποία χωράνε διάφορα, όπως ρόδες ποδηλάτων) μπορεί να μετατραπεί σε παγίδα και να προκαλέσει προβλήματα και ατυχήματα. Οπότε ένας έλεγχος και αλλαγές όπου πρέπει είναι θεμιτά!