Κατηγορίες
Ελλάδα

Συντριβή εμπορικού αεροσκάφους έξω από την Καβάλα

Ένα εμπορικό αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ, ουκρανικού νηολογίου, που πετούσε από το Νις της Σερβίας για την Ιορδανία συνετρίβη σε περιοχή έξω από την Καβάλα γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου (μεταξύ των χωριών Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής:

το αεροσκάφος είχε πλήρωμα 8 άτομα, τα οποία θεωρούνται νεκρά. Μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικών από τη Σερβία και προορισμός του ήταν το Αμμάν της Ιορδανίας.

Για κάποιο λόγο ξέσπασε φωτιά σε κινητήρα του αεροσκάφους, οι χειριστές ζήτησαν από τις Ελληνικές Αρχές να κάνει προσγείωση έκτακτης ανάγκης σε κάποιο ελληνικό αεροδρόμιο, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν και το αεροσκάφος έπεσε σε αγροτική περιοχή, στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους.

Μετά από τη συντριβή, όπως είπαν στα κανάλια κάτοικοι της περιοχής, υπήρχαν συνεχείς εκρήξεις.

Οι αρχές είναι επιφυλακτικές στην αντιμετώπιση του θέματος (κανείς μέχρι νωρίς το πρωί δεν γνώριζε ακριβείς λεπτομέρειες για το φορτίο), επειδή όσο περνούσε η ώρα και αφού είχαν ήδη πάει στο περιστατικό δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας υπήρχε έντονη δυσοσμία στην ατμόσφαιρα. Για το λόγο αυτό και οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν τα παράθυρα και τα κλιματιστικά.

Το πρωί της Κυριακής γίνεται ακριβής καταγραφή του σημείου ώστε να αξιολογηθεί το συμβάν και να ξεκινήσει μια πρώτη προσπάθεια να προσεγγίσουν οι Αρχές με ασφάλεια στο χώρο της συντριβής του αεροσκάφους, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα.

Από την ώρα της συντριβής στην περιοχή των δυο χωριών της Καβάλας δεν υπάρχει ρεύμα ενώ έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στο σημείο.