Κατηγορίες
Ελλάδα

Και οι επιτυχίες συνεχίζονται: πάνω από 1,6 εκατομμύρια δεν θα μπορούν να πάνε διακοπές

Συνεχίζονται οι ελληνικές πρωτιές και επιτυχίες (στην ανάποδη εκδοχή τους φυσικά).

Μετά από την πρωτιά στην τιμή της βενζίνης – δείτε ΕΔΩ – μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ και αφορά έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου λέει ότι πάνω από 38.000.000 εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη δεν αντέχουν οικονομικά να πάνε διακοπές ούτε για μια εβδομάδα, παρά το ότι εργάζονται.

Η γενικότερη τάση σε όλη την Ευρώπη είναι αυξητική (δηλαδή φέτος μπορούν να πάνε διακοπές λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με το 2019).

Τα στοιχεία της έρευνας βασίζονται σε ανάλυση του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου επάνω στα «μικροδεδομένα» της Eurostat, τα οποία δεν είναι δημοσίως διαθέσιμα. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που δεν αντέχουν οικονομικά να πάνε διακοπές υπολογίστηκε από το ΕΣΙ με βάση τα ποσοστά που παρέχει η Eurostat.

Λίγο οι αυξήσεις, λίγο ο πληθωρισμός που κατατρώει τα εισοδήματα, λίγο τα μειωμένα εισοδήματα σε σχέση με άλλες χώρες και κάπως έτσι η χώρα μας (με πάνω από 1,6 εκατομμύρια εργαζόμενους) βρίσκεται μέσα στην τριάδα των χωρών που έχουν αναλογικά τους περισσότερους εργαζόμενους που τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για μια εβδομάδα διακοπών…

(κάποιος θα πει “μια βδομάδα πολύ είναι, άσε που θα βαρεθούμε κιόλας!”. Οπότε, πάλι για πάρτη μας δουλεύουν όλοι ρε κουτά κι εμείς θα πρέπει να θεωρήσουμε κανά δυο τριήμερα ως “διακοπές” = έξι μέρες, νατην η βδομαδούλα ψιλοσυμπληρώθηκε και η μέρα που περισσεύει θα γίνει πετρέλαιο για το χειμώνα…!)