Κατηγορίες
Ημαθία παιδεία

Ευχαριστήρια επιστολή του απερχόμενου δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημ. Πυρινού

Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο απερχόμενος διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημ. Πυρινός αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες, μαθητές και γονείς,

Μετά από δύο χρόνια στη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την εξαιρετική συνεργασία. Ήταν πραγματικά μια δύσκολη πορεία, μέσα σε μια υγειονομική κρίση, σε πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, με ποικίλα προβλήματα, με καθημερινές αλλαγές στο πρόγραμμα και τη λειτουργία, αντιμέτωποι με καταστάσεις που έπρεπε να αποφασίσουμε γρήγορα αν και όμοιες δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Καταφέραμε όμως να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Η άψογη τήρηση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας, η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, η υποδειγματική λειτουργία των σχολικών μονάδων ήταν αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας και συνεισφοράς όλων.   

Θεωρώ πως έπραξα στο ακέραιο το καθήκον για το οποίο μου ανέθεσε η πολιτεία, με συνέπεια, με αξιοκρατία, με αμεσότητα, με διαφάνεια, με δικαιοσύνη, με σεβασμό. Έχω την πεποίθηση πως προσέφερα στην αναβάθμιση της λειτουργίας  και της ποιότητας εκπαίδευσης, σε μια υπηρεσία, με εργατικούς εκπαιδευτικούς στα σχολεία, με εξαιρετικούς συνεργάτες στο γραφείο, με επίλεκτα στελέχη εκπαίδευσης, με επιμελείς μαθητές, με συμπαραστάτες γονείς και με συνεργάσιμους τοπικούς παράγοντες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας για τις ευλογίες του και τη στήριξη του σε κάθε μας βήμα, τους Βουλευτές του Νομού για την συνεισφορά τους σε πολλά επίπεδα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για τις υπηρεσίες που προσφέρει, όπως την παραχώρηση και συντήρηση των χώρων του γραφείου, τις μεταφορές μαθητών, και ειδικά για αυτό το χρονικό διάστημα, τον πρώην Διευθυντή Δημόσιας Υγείας, για την άψογη συνεργασία μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, τους Συντονιστές Εκπαίδευσης και τον Προϊστάμενο του Κέντρου Επιστημονικής Διάγνωσης Υποστήριξης, που προσέφεραν μια άρτια επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση, τους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Σχολικές Επιτροπές των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας για τη συμβολή τους στη λειτουργία των σχολείων, τους Συλλόγους Εκπ/κών Α/θμιας και τους Προέδρους τους, τα μέλη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που βοήθησαν τα μέγιστα στο έργο της διοίκησης.

Να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην συνάδελφο που αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Διεύθυνσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού μας και να ευχηθώ καλή δύναμη στη θητεία της.

Θα συνεχίσω να προσφέρω στην εκπαίδευση, πάντα με συναίσθηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, με σύνεση και αξιοπρέπεια, με βασικό μέλημα την προσφορά στις μαθήτριες  και στους μαθητές, για ένα σχολείο που οφείλουμε να το αναβαθμίζουμε συνεχώς όλοι μαζί, ενωμένοι, για το μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Δημήτρης  Πυρινός