Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Εγκρίθηκαν σχεδόν 4 εκατ. για την αναβάθμιση της ΕΕΛ Αλεξάνδρειας

Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Αλεξάνδρειας, στις 4 Ιουλίου 2022 εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΥΜΕΠΕΡΑΑ» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, η χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου με αντικείμενο την «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΔΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Πρόκειται για έργο που θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» και αφορά τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας. Η συνολική χρηματοδότηση του έργου, ανέρχεται στο ποσό των 3.961.067,25 ευρώ.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου τα εξής:

Πετύχαμε τη χρηματοδότηση ενός πολύ σημαντικού έργου για την ΔΕ Αλεξάνδρειας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και πετυχαίνουμε υψηλού επιπέδου έργα και υπηρεσίες για τους δημότες μας. Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους συνέβαλαν σε όλη τη διαδικασία έως και την έγκριση της πρότασής μας…

Σε ευχαριστήριό του προς τον υφυπουργό Οικονομικών και βουλευτή Ημαθίας Απόστ. Βεσυρόπουλο ο δήμαρχος αναφέρει:

Ευχαριστώ δημόσια, τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, για την αμέριστη συμπαράσταση και την άμεση ενεργοποίησή του, στην προσπάθεια εξασφάλισης της χρηματοδότησης ενός σημαντικού έργου για τη ΔΕ Αλεξάνδρειας, με αντικείμενο την «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) ΔΕ Αλεξάνδρειας», ύψους 3.961.067,25 ευρώ.

Η άριστη συνεργασία μας, επιβεβαιώνεται καθημερινά με τη διεκπεραίωση όλων των τοπικών υποθέσεων του Δήμου μας και ελπίζουμε στη συνέχιση της ουσιαστικής στήριξής μας, στη συνεχή προσπάθειά μας