Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας πολιτική

Για τον μεσαίο χώρο γίνεται ο καυγάς

Στην (εξαφανισμένη) μεσαία οικονομικά τάξη και στον (πολιτικά) μεσαίο χώρο θα παιχτεί το παιχνίδι στις επόμενες εκλογές.

Και μην παραξενεύεστε, δεν υπάρχει τίποτε το κακό στη … μέση. Το αντίθετο, όπως λέει κι ο λαός «κάπου στη μέση είναι η αλήθεια».

Γι’ αυτή τη μέση λοιπόν θα κονταροχτυπηθούν από σήμερα μέχρι τη μέρα των εκλογών ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα, ώστε να την… γοητεύσουν και να κερδίσουν την ψήφο της.

Μεγάλο κομμάτι του λόγου τους θα έχει σχέση με την Οικονομία: η ακρίβεια, το ενεργειακό πρόβλημα, οι αυξήσεις παντού (για να έχετε άποψη για το θέμα αρκεί να σας πω ότι τη μέση τιμή του ρεύματος από τα 11 λεπτά που είναι σήμερα να την περιμένετε ακόμη και πάνω από 30 λεπτά του ευρώ οσονούπω).

Περίπου τον ίδιο χρόνο θα ασχοληθούν με τα εξωτερικά: ελληνοτουρκικά, ελληνοαμερικανικά, θέση της χώρας στην ΕΕ, στάση μας στο ουκρανικό.

Και το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η σκανδαλολογία. Με την υπόθεση της NOVARTIS και τις εκατέρωθεν προσπάθειες παρέμβασης στη Δικαιοσύνη να έχουν σημαίνοντα ρόλο.

Κάπως έτσι θα πάμε στις εκλογές. Με τα μάτια (τους) στραμμένα στα μεσαία στρώματα που έχουν εξαφανίσει από τον οικονομικό-κοινωνικό χάρτη και στον μεσαίο πολιτικό χώρο που πολύ θα ήθελαν να το εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη.

Τώρα, αν στην πορεία αρχίζουν να κλείνουν το ματάκι τους και προς τα άκρα, μην τους παρεξηγείτε: θα τους είναι χρήσιμα τα άκρα, ειδικά μετά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Ώστε να μην ζοριστούν υπερβολικά οι ίδιοι αλλά και για να μην εκθέσουν ανεπανόρθωτα εκκολαπτόμενες πατερίτσες που είναι προς τη… μέση!