Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Προβληματισμός από τα (αυξημένα) κρούσματα κορωνοϊού

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί (πάντως όχι στην πλειοψηφία του κόσμου) η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά σε μια στιγμή που τα τεστ είναι σαφώς λιγότερα από ότι στο παρελθόν.

Στο όλο σκηνικό “μπαίνουν” και δηλώσεις ειδικών ιατρών, που αναφέρουν ότι σίγουρα τα κρούσματα θα ήταν περισσότερα αν γίνονταν τεστ όπως το χειμώνα και λιγότερα αν συνεχίζαμε να φοράμε τις μάσκες σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός (με το θέμα ασχοληθήκαμε για μια ακόμη φορά στο τελευταίο podcast, το οποίο μπορείτε να το ακούσετε ΕΔΩ)

Συνωστισμός υπάρχει πλέον σε πολλά σημεία, αφού κοινωνικές ή άλλες εκδηλώσεις γίνονται όπως παλιά – δυστυχώς χωρίς να τηρείται κανένα απολύτως μέτρο από τους περισσότερους.

Ο προβληματισμός είναι ακόμη μεγαλύτερος επειδή η αύξηση των κρουσμάτων ήρθε σε μια στιγμή που θα πρέπει να ανακάμψει η οικονομία (λόγω του τουρισμού, που θα πρέπει να δώσει μια ανάσα στην κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας).

Οπότε καλό θα είναι, έστω κι αν δεν υπάρχει (τυπική) υποχρέωση για τις μάσκες ή για άλλα μέτρα προστασίας, να εξακολουθήσουμε να κάνουμε προληπτικά τα δωρεάν τεστ που κάνει ο ΕΔΟΥ και να τηρούμε τα μέτρα στα σημεία που νομίζουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού (που έχει πλέον και νέες μεταλλάξεις, άλλο πια έχει χαθεί η μπάλα με τα ονόματα των μεταλλάξεων). Αλλιώς ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος.