Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Πλατύ: έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τους πρόσφυγες

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στο Πλατύ τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στους πρώτους πρόσφυγες κατοίκους που έφτασαν στην περιοχή από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το Μνημείο βρίσκεται στην πλατεία δίπλα από το παλαιό δημαρχείο Πλατέος, στο σημείο που οι πρόσφυγες είχαν πρωτοεγκατασταθεί, αμέσως μετά από την άφιξή τους στο χωριό.

Στην εκδήλωση, που παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι από το Πλατύ και τις γύρω περιοχές, το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστ. Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας Λαζ. Τσαβδαρίδης, Αναστ. Μπαρτζώκας και Άγγ. Τόλκας, ο βουλευτής Πέλλας Δ. Σταμενίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο δήμαρχος Πέλλας Γρ. Στάμκος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Μητροπολίτης Βέροιας Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμων, ιεράρχες από διάφορες περιοχές της χώρας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι Καππαδοκικών Συλλόγων, άλλων Συλλόγων και Σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων από διάφορες περιοχές της χώρας.

podcasts Περισκόπηση

Μετά από την επιμνημόσυνη δέηση, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου έκαναν από κοινού ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστ. Βεσυρόπουλος, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης, ο Μητροπολίτης Βέροιας Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Θ. Ισακίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος Χρ. Γεωργιάδης.

Ακολούθησε κατάθεση κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμοί, επίδοση αναμνηστικών πλακετών σε όσους είχαν σημαντική συμβολή στην κατασκευή του Μνημείου. Τέλος οι δίφωνες μικτές Χορωδίες Ενηλίκων Πλατέος και Μελίκης  παρουσίασαν σύντομο πρόγραμμα.

Η βραδιά έκλεισε με τη φύτευση ενός δένδρου ακριβώς πίσω από το Μνημείο.

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες από την εκδήλωση ενώ το βίντεο (που είναι από τη ζωντανή μετάδοση της Περισκόπησης) μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

podcasts Περισκόπηση
podcasts Περισκόπηση
podcasts Περισκόπηση