Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Πάνω από 50 κλήσεις δέχθηκε χθες η Π.Υ. Αλεξάνδρειας – μεγάλη κι άμεση η κινητοποίηση της

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός (προσωπικό και οχήματα) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2022.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας δέχθηκε πάνω από 50 κλήσεις για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα για 128 κοπές δέντρων ύστερα από πτώσεις λόγω της κακοκαιρίας.

Κοπές δένδρων έγιναν στην οδό Πρόιου, Μακεδονομάχων, 2ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας, στην οδό Καρατάσσου, Καπετάν Άγρα, Σχολείων, Αριστοτέλους, στα ΕΛΤΑ Αλεξάνδρειας, στην οδό Γρ. Λαμπράκη, Θεμιστ. Σοφούλη, στον συνοικισμό Αγίου Γεωργίου, στην πλατεία Παπαντωνίου, στο δρόμο από Λουτρό προς Βρυσάκι, στο Νεοχώρι, στο Νεοχωρόπουλο, στο δρόμο Αλεξάνδρειας προς Νησέλι, στο δρόμο Νησελίου προς Κυψέλη, στο δρόμο Νησελίου προς Πρασινάδα, μπροστά στον «Πράσινο Κήπο» στην Αλεξάνδρειας, στο δρόμο Αλεξάνδρειας προς Παλαιοχώρι, στις σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος της Αλεξάνδρειας και του Αγίου Γεωργίου (προς Λιανοβέργι) και κοντά στην είσοδο της Venus.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η Π.Υ. Αλεξάνδρειας επενέβη με τέσσερα οχήματα και δεκετρείς άνδρες ενώ συνέδραμε και η Π.Υ. Βέροιας με ένα όχημα και 2 άνδρες. Στις ανωτέρω ενέργειες παροχής βοήθειας συμμετείχαν η ΕΛ.ΑΣ., η ΔΕΗ και ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

Το έργο της αντιμετώπισης των συμβάντων συντόνιζε ο αναπληρωτής διοικητής της Π.Υ. Αλεξάνδρειας, αντιπύραρχος Χρήστος Αρβανιτίδης. Παρών στα συμβάντα ήταν και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ημαθίας, πύραρχος Νικόλαος Παλαμούτης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Π.Υ. Αλεξάνδρειας συνεχίζει να επιχειρεί και την Παρασκευή, καθώς οι καταστροφές που προκλήθηκαν ήταν εκτεταμένες.