Κατηγορίες
διεθνή

Ο ανεκδιήγητος και ασυγκράτητος Γένς

Την ώρα που η Τουρκία ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές απειλεί την Ελλάδα, ο ανεκδιήγητος κύριος Γένς Στόλτενμεργκ – Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και γνωστός τουρκόφιλος – συνεχίζει με τον πιο επίσημο τρόπο να χαϊδεύει την Τουρκία.

Με δήλωσή του που σχετίζεται με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Στόλτεμπεργκ αντί να κρατάει ισορροπίες και να πιέζει συνεχώς την Τουρκία ώστε να άρει οποιαδήποτε επιφύλαξη έχει διατυπώσει για να μπουν στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Σουηδία, μοιράζει συγχωροχάρτια και την αναγάγει σε «ταλαιπωρημένο» από την τρομοκρατία κράτος.

Αντί να επιμένει να ακολουθήσει η Τουρκία – ως μέλος του ΝΑΤΟ – τους υπόλοιπους στο θέμα της Ουκρανίας (άρα και της αντιμετώπισης της Ρωσίας), ο Γένς για πολλοστή φορά είναι ασυγκράτητος και δεν μπορεί να κρύψει τον έρωτά του με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν και την επιθετική (με αξιοπρόσεκτη συνέπεια) Τουρκία. Όπως έκανε και το 2020 – αν και υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: το 2020 είχε μουγκαθεί και μίλησε όταν όλα είχαν τελειώσει. Το 2022 όμως το πάει ακόμη παραπέρα, προτελευταία «μεγάλη» στιγμή του ήταν όταν δεν έβγαλε άχνα για τις τουρκικές παραβιάσεις στα 2 μίλια απ’ την Αλεξάνδρούπολη.

Τώρα κάποιος θα πει «και τι σχέση έχει η αίτηση της Φινλανδίας με τα ελληνοτουρκικά;». Έχει, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι Τούρκοι δεν δίνουν τίποτε αν πρώτα δεν πάρουν κάτι. Για να δώσουν το πράσινο φως για την ένταξη των δυο σκανδιναβικών χωρών δεν θα μείνουν μόνο σε εκείνη τη λίστα των 10-11 σημείων που πριν από λίγο καιρό είχαν δημοσιοποιήσει.  Δεδομένης και της κλιμάκωσης που το τελευταίο δίμηνο βλέπουμε το ερώτημα έχει και συνέχεια: «Κι αν αυτό το κάτι είναι στο Αιγαίο;;»

(όσο για το πρόσωπο, θα βγουν κάποιοι και θα πουν ότι εμείς οι Έλληνες πάντα ψάχνουμε κάποιον για να κατηγορήσουμε! Κι ότι παντού βλέπουμε εχθρούς. Δεν είναι όμως θέμα “εχθρών”. Και σίγουρα ο κόσμος δεν κινείται γύρω από εμάς. Όμως το βλέπεις το πράμα πως πάει, γι’ αυτό και τρελαίνεσαι…

Κάποτε με τα Μνημόνια (που θα λήξουν το 2063 και βλέπουμε…), λέγαμε για τη Μέρκελ. Μήπως όμως είχαμε άδικο; Τόσοι όροι, τόσα Μνημόνια, τόσα ξεπουλήματα. Μετά από μόλις μια δεκαετία τα βλέπουμε να ξετυλίγονται όλα μπροστά μας και βλέπουμε ότι η μαντάμ δεν έκανε τυχαίες κινήσεις).