Κατηγορίες
Οικονομία

Από το 6% στο 24% ο ΦΠΑ – έρχονται αυξησούλες…

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξάνεται πάλι (την Παρασκευή 24/6/2022 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11.972 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου) η Κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των ΦΠΑ σε είδη τα οποία είναι απαραίτητα στην απόκρουση του νέου κύματος, που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει καλοκαιριάτικα.

Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα (αν δεν το πάρουν πίσω δηλαδή), τότε από την 1η Ιουλίου θα έχουμε αύξηση του ΦΠΑ από το 6% στο 24%. Και αυτό επειδή υπάρχει διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών σε νομοσχέδιο (πάλι σε άσχετο νομοσχέδιο, αλλά αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο).

Σε ποια θα αυξηθεί η τιμή;; Δείτε:

«Μάσκες προστασίας και γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών – νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση),

σαπούνι και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή,

αντισηπτικά διαλύματα,

αντισηπτικά μαντιλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα,

αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών, καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95%, η οποία διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 8 του ν. 2969/2001 (Α’ 281) (ΔΚ ΕΧ 2207)

από το 6% που ήταν έως 30.6.2022 πάει στο 24% από 1.7.2022.»