Κατηγορίες
σύλλογοι

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πλατύ από την “Αστερούπολη”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατέος “Η Αστερούπολη” διοργανώνει σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, σε μια περίοδο που ο πλανήτης αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Στον πεζόδρομο Πλατέος (απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς) από τις 18:30 έως τις 20:30 σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Κορυφής και το ΚΔΑΠ Πλατέος ” ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ” θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά (παιχνίδια σχετικά με το περιβάλλον, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και πολλές εκπλήξεις).

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις” θα προβληθεί η ταινία ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗ (INTERDEPENDENCE) της παραγωγού Adelina von Fürstenberg.

Ώρα έναρξης προβολής: 21:00

Η ταινία αποτελείται από έντεκα ιστορίες, φτιαγμένες από ισάριθμους σκηνοθέτες από έντεκα διαφορετικές χώρες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις πέντε ηπείρους και αναδεικνύει τις αλληλένδετες σχέσεις μεταξύ της ανθρώπινης κοινωνίας και του φυσικού περιβάλλοντος που διαρκώς επιδεινώνονται απ’ την κλιματική κρίση.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Στο ενημερωτικό του ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία, το ΚΔΑΠ Κορυφής καθώς και το ΚΔΑΠ Πλατέος “ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΝΩΣΗ”, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας για την βοήθεια καθώς και τη Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις” και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) για την παραχώρηση της ταινίας.