Κατηγορίες
επικαιρότητα

Το μήνυμα της Όλγας Μοσχοπούλου για τη Γιορτή της Μητέρας

Στο μήνυμά της για τη Γιορτή της Μητέρας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Όλγα Μοσχοπούλου αναφέρει:

“Γιορτή της Μητέρας.

Από τις πιο ωραίες, τις πιο γλυκιές, τις πιο σημαντικές γιορτές του χρόνου.

Τιμούμε τις γυναίκες που μας έφεραν στον κόσμο. Τιμούμε τις γυναίκες που μας μεγάλωσαν.

Τιμούμε τις γυναίκες που συνέβαλαν, όσο ελάχιστοι, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας.

Όσες λέξεις κι αν γραφούν ή ειπωθούν, η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που δείχνουμε θα είναι πάντα λιγότερες από όσο πρέπει κι από όσο τους αξίζει. Οι μητέρες μας είναι ή ήταν αυτές που πάντα άνοιγαν την αγκαλιά και την καρδιά τους, αυτές που μας στήριζαν ή μας στηρίζουν στα δύσκολα, που συμμετέχουν στις λύπες και στις απογοητεύσεις μας, που χαίρονταν με τη χαρά μας.

Είναι ή ήταν οι άνθρωποί μας, το πραγματικό μας στήριγμα. Ακόμη κι όταν τις στεναχωρούμε ή τις απογοητεύουμε στέκονται πάντα δίπλα μας, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα: για να μας προστατεύσουν, για να μας συμβουλέψουν, για να μας προτείνουν μια λύση, για να μας διδάξουν ένα παλιό μυστικό, για να μας μάθουν μια συνταγή που χάνεται στο χρόνο, για να μας δείξουν έναν δρόμο που θα έκανε τη δική μας ζωή καλύτερη.

Ήταν και είναι πάντα στις ζωές μας και μέσα στις καρδιές μας επειδή είναι κάτι μοναδικό στον κόσμο: επειδή είναι η μητέρα, η μάνα, η μαμά μας…

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!”