Κατηγορίες
βουλευτές

Συνάντηση Μπαρτζώκα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Ζητήματα αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας της Πυροσβεστικής Ημαθίας έθεσε στη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Τάσος Μπαρτζώκας, εστιάζοντας στην αύξηση των οργανικών θέσεων, τη δημιουργία Πυροσβεστικών Κλιμακίων και την αναβάθμιση του απαρχαιωμένου επιχειρησιακού εξοπλισμού.

Ο βουλευτής επανέφερε στο προσκήνιο, την από 4-2-2020 διεκδίκησή του για επανασύσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Βεργίνα. Επεσήμανε ότι η μη συμπερίληψη του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας στον κατάλογο με τους 11 αρχαιολογικούς χώρους, στους οποίους θα εστιάσει η φετινή αντιπυρική προστασία κρύβει μεγάλους κινδύνους, καθώς η επισκεψιμότητα της Βεργίνας όχι μόνο βαίνει αυξανόμενη, αλλά θα κορυφωθεί με την ολοκλήρωση του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών. Ως εκ τούτου, ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου, τονίζοντας ότι παρόμοια αναβάθμιση πρέπει να γίνει για την ΠΥ Αλεξάνδρειας (αναβάθμιση σε σταθμό Γ’ Τάξης) όσο και για τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μακεδονίδος (αναβάθμιση σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Περαιτέρω, ο Τάσος Μπαρτζώκας διατύπωσε με έμφαση το αίτημα των στελεχιακών ελλείψεων, επισημαίνοντας ότι για την Ημαθία δεν πρέπει καν να γίνεται λόγος για περαιτέρω αποδυνάμωση στελεχιακού δυναμικού. Ιδιαίτερα μετά από τις ανεπάρκειες σε δυνάμεις, λόγω της μετακίνησης προσωπικού στα αεροδρόμια της FRAPORT. Αντίθετα, ο διάλογος πρέπει να επικεντρωθεί σε αύξηση των οργανικών θέσεων, καθώς και σε επιπρόσθετη ενίσχυση της ικανότητας του σώματος, με άμεσες τοποθετήσεις εποχικών για την αντιπυρική θωράκιση του Νομού

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να τονίσει τις ανάγκες σε επιχειρησιακό εξοπλισμό, ιδίως σε οχήματα, αναλύοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες. Παράλληλα, ανέλυσε και τις σημαντικές ανεπάρκειες Μέσων Ατομικής Προστασίας, ζητώντας την άμεση κάλυψη τους, μέσω των χρηματοδοτικών πόρων του Προγράμματος Αιγίς.

Σημειώνεται ότι οι διεκδικήσεις και οι παρατηρήσεις του βουλευτή προς τον υφυπουργό είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του με τα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας, η οποία ενδυναμώνεται, με στόχο την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της Ημαθίας.