Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Στο Δήμο Αλεξάνδρειας το κτίριο της παλιάς ΔΟΥ

Την κατά χρήση παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δήμο Αλεξάνδρειας για 25 χρόνια (με δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον 10 ακόμη χρόνια) του κτιρίου που στέγαζε τη ΔΟΥ Αλεξάνδρειας (μέχρι τη συγχώνευσή της με τις ΔΟΥ της Βέροιας και της Νάουσας) ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 31/5 ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, για να αξιοποιηθεί το κτίριο ίσως να χρειαστεί να γίνουν κάποιες δαπάνες και σε αυτό θα στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου Αλεξάνδρειας ή άλλες υπηρεσίες.

Στο σχετικό ενημερωτικό από το Δήμο Αλεξάνδρειας μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα ακόλουθα (και ευχαριστήριο προς τον βουλευτή Ημαθίας και υφυπουργό Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλο):

«(…) η Δημοτική Αρχή, δια του Δημάρχου της κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, μετά από συντονισμένες ενέργειες με τον Υφυπουργό Οικονομικών και κατόπιν αιτήματός της προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πέτυχε την παραχώρηση της κυριότητας του δημοσίου αυτού ακινήτου και δη άνευ ανταλλάγματος.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, μετά την έκδοση της απόφασης παραχώρησης από το αρμόδιο Υπουργείο, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ευχαριστεί θερμά τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο ο οποίος συντέλεσε καθοριστικά στην αίσια έκβαση του αιτήματός μας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την άριστη συνεργασία μας.»