Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

με τα προβλήματα να μην έχουν θέση στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης

Ανέβηκαν απότομα οι τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, αφού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχαμε αντιπαράθεση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Αργύρη Πανταζόπουλου και Σάκη Κούγκα καθώς και του τελευταίου με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Γκυρίνη.

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε κάτι: δεν θα πρέπει οι κάθε είδους ανούσιες (για τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου) αντιπαραθέσεις μεταξύ των αιρετών να μας κάνουν να ξεχνούμε τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα που έχει ο Δήμος μας. Πάντως φαίνεται πως το συγκεκριμένο θέμα θα κρατήσει πολύ – σίγουρα μέχρι να κατατεθούν τα ψηφοδέλτια των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Στο δια ταύτα:

Όλη η ιστορία ξεκίνησε με την αναφορά Πανταζόπουλου στο τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Δηλαδή στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Σ. Κούγκα.

Χωρίς να με ενημερώσει, όπως έκανε σχεδόν πάντα, έθεσε εαυτόν εκτός της δημοτικής μου παράταξης και ανεξαρτητοποιήθηκε” είπε ο αρχηγός της παράταξης “Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας”.

Και στην παρατήρηση του ότι όποιος διαφωνεί δεν ανεξαρτητοποιείται αλλά παραιτείται ξεκίνησαν τα… όργανα!

Αρχικά με ένα “σώπα ρε συ μάγκα” που πέταξε στον αέρα ο Σ. Κούγκας, μετά με κάτι κοσμητικά που ακούστηκαν, με τη Μοσχοπούλου να προσπαθεί – μάταια – να βάλει μια σειρά και να ζητάει να μην γραφούν στα πρακτικά όσα… “ωραία” ακούγονταν και με τον ίδιο τον Πανταζόπουλο να προσπαθεί εμφανώς να κρατήσει την ψυχραιμία του.

Ο κ. Κούγκας είχε τη μεγαλύτερη στήριξη και τη μεγαλύτερη ανοχή από οποιονδήποτε άλλο δημοτικό σύμβουλο της ομάδας μου, σε όλα τα επίπεδα” είπε ο Α. Πανταζόπουλος, αναφερόμενος και σε όσα είχαν ακουστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Και όπως είπε, 3 φορές με τη συναίνεση όλων των υπολοίπων συμβούλων της παράταξής του έγινε αντιδήμαρχος – επισημαίνοντας τη στάση Κούγκα που δεν υπέγραψε την πρόταση της παράταξης για τον αντικαταστάτη του.

Το “δεύτερο ημίχρονο” ήταν μεταξύ Γκυρίνη και Κούγκα. Ο δεύτερος μίλησε για αποκρύψεις στοιχείων, για τιμολόγια και για δικαστήρια. “Δεν θα επιτρέψω συζήτηση που αναφέρεται βλακωδώς και ανοήτως σε πράγματα τα οποία θέλει να περάσει ο Κούγκας μέσα από την τοποθέτησή του” ήταν η πρώτη απάντηση – αντίδραση του δημάρχου στον πρώην αντιδήμαρχο που επέμενε και έλεγε ότι θα τα περάσει “είτε θέλετε, είτε όχι”.

Ακούστηκαν επίσης διάφορες… ομορφιές του τύπου “δε σε σώνει ούτε ο Αβραάμ Πάπας”, “εγώ είμαι το Δικαστήριο”, “είσαι τελειωμένος”, “απεριόριστος είναι ο χρόνος”.

Το πιο σοβαρό όμως ήταν ένα: ο Σ. Κούγκας έκανε λόγο, δημόσια και από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι υπάρχει “απάτη”.

Η Πρόεδρος Ο. Μοσχοπούλου πήγε πάλι να εξομαλύνει την κατάσταση, κάλεσε τον Σ. Κούγκα να καταθέσει ότι έχει στο Δικαστήριο. Στη συζήτηση μπήκαν και άλλοι, όπως ο αντιδήμαρχος Ιεραμίας Κοσέογλου (τον οποίο ο πρώην αντιδήμαρχος χαρακτήρισε “συνήγορο” και του είπε να σωπάσει).

Ο Σ. Κούγκας είπε επίσης ότι για όλα τα θέματα κάλυπτε τον δήμαρχο η ομάδα του, γιαυτό και έφυγε – έτσι απάντησε όταν ο δήμαρχος είπε κάτι που έχει ξαναπεί, ότι δηλαδή όλα ήταν καλά για τον πρώην αντιδήμαρχο μέχρι τη μέρα που αποπέμφθηκε. “Δεν είχε το θάρρος, αν έβλεπε κάτι που δε γινόταν σωστά, να το καταγγείλει. Ευθέως κι αν είχε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί”, είπε ο δήμαρχος. Κάπου εκεί ο Σ. Κούγκας πέταξε ένα “σ’ έπιασα να κλέβεις” και η ένταση κλιμακώθηκε περισσότερο.

Όπως φαίνεται τα πράγματα θα λυθούν στα Δικαστήρια, αφού ο ίδιος ο δήμαρχος είπε ότι αυτά που έλεγε ο πρώην αντιδήμαρχος στα καφενεία είναι δυσφημιστικά.

Σήμερα λοιπόν εγώ, παίρνοντας όλα αυτά που ανοήτως και ηλιθιωδώς εξέφραζε και εκφράζει ακόμη έξω στην κοινωνία και στα καφενεία, καταθέτω μήνυση παρουσιάζοντας (σ.σ. τα όσα αναφέρει ο Σ. Κούγκας) ο ίδιος αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα ούτως ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες κυρίως για συκοφαντική δυσφήμιση η οποία γίνεται από μέρους του”.