Κατηγορίες
Πολιτικά κόμματα

Αλεξάνδρεια: σε εξέλιξη οι εκλογές για πρόεδρο και Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή 15 Μαΐου.

Η «Περισκόπηση» βρέθηκε στο εκλογικό τμήμα που υπάρχει στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας (το οποίο είναι και το μοναδικό για όλο το Δήμο).

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τη δικηγόρο Φανή Γιωτάκη, πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του εκλογικού τμήματος της Αλεξάνδρειας, μέχρι το μεσημέρι (ώρα 12:00) η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν μεγάλη ενώ δεν είχαν παρουσιαστεί προβλήματα με το ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης.

Στην Ημαθία υπάρχουν 8 εκλογικά τμήματα (2 στη Βέροια και από ένα τμήμα σε Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Μακροχώρι, Αγ. Γεώργιο, Αγγελοχώρι και Ριζώματα) στα οποία θα μπορούν να προσέρχονται οι ψηφοφόροι, έως και τις 20:00.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου και στην ουσία η σημερινή εκλογική διαδικασία θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και στις κινήσεις που κάνει το τελευταίο μεγάλο διάστημα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ένα διαφορετικό προφίλ. Να σημειωθεί πως για τον Πρόεδρο ψηφίζουν όλοι.

Όσον αφορά την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, από την Κεντρική Μακεδονία μέσα απ’ τη σημερινή διαδικασία εκλέγονται 11 άτομα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21/03/2022.

Περισσότερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σελίδα www.syriza.gr/page/ekloges.html