Κατηγορίες
εκκλησιαστικά Ημαθία

Έφυγε από τη ζωή ο Ημαθιώτης Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος.

Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης γεννήθηκε το 1963 στη Βέροια. Χειροτονήθηκε το 1983 και είχε διατελέσει εφημέριος στη Βέροια καθώς και ηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος της Μονής.

Είχε εκλεγεί Μητροπολίτης Δράμας στις 5/10/2005 και χειροτονήθηκε Επίσκοπος πέντε ημέρες αργότερα.

Ο Μητροπολίτης Δράμας ήταν από αυτούς που προέτρεπαν τον κόσμο να προχωρήσει σε εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ενώ είχε κινηθεί και κατά ιερεών της Μητρόπολής του που τάσσονταν κατά των μέτρων που είχαν επιβληθεί ή που απαγόρευαν στους πιστούς να πλησιάσουν στους επιτάφιους με μάσκες.

Χαρακτηριστική είναι μια δήλωση που είχε κάνει λίγο μετά απ’ τον εμβολιασμό του (την άνοιξη του 2021), όταν μεταξύ άλλων είχε αναφέρει:

«(…) δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα (…)

(…)το επόμενο διάστημα θα επισκεφτώ και την Εισαγγελία της Δράμας να δώσω και τη μαρτυρία μου, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα, διότι αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α’ ή β’ ιερωμένου. Γιατί έτσι όπως είπαμε θα καταλήξουμε στο τέλος να έχουμε εκκλησίες εμβολιασμένων, εκκλησίες μη εμβολιασμένων, εκκλησίες μασκοφόρων ή εκκλησίες μη μασκοφόρων.

Καιρός να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα, να αποδίδουμε τα του Θεού εις τω Θεώ και τα των ασθενειών μας να συμβουλευόμαστε τους ιατρούς»

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 στις 5.30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στη Δράμα.

Τοποτηρητής της Μητρόπολης Δράμας ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.