Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Συνάντηση μελών του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας με τον πρόεδρο τη Ε.Κ.Ε.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΕ είχαν μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, αφ’ ενός για να διερευνηθούν οι προθέσεις της ΕΚΕ για την νέα καλλιεργητική περίοδο και αφ’ ετέρου να υπάρξει ενημέρωση του Συλλόγου για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Α.Σ. Βέροιας υπήρξε διαβεβαίωση από μέρους της ΕΚΕ ότι ισχύει η τιμή του συμπύρηνου που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 21 και θα αφορά την νέα χρονιά (33-35 λεπτά)

Επίσης, κατά τη συνάντηση έγινε μια πρώτη εκτίμηση για τον φετεινό όγκο της παραγωγής με τα μέχρι στιγμής δεδομένα . Διαπιστώθηκε ότι με την παρούσα δυναμική και τα διεθνή δεδομένα μια πρώτη λύση θα είναι η απορρόφηση μέρους της ποσότητας σε διάφορες δράσεις όπως επισιτιστική βοήθεια , σχολεία, νοσοκομεία, στρατός κλπ.

Συζητήθηκαν επίσης τα κόστη που βαρύνουν και τις δύο πλευρές και εξετάστηκαν οι τρόποι στήριξης της παραγωγής.

Όπως αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας, «(…) ζητούμε να ληφθεί μέριμνα άμεσα ώστε την περίοδο της συγκομιδής να μην υπάρξουν προβλήματα και η ροή της παράδοσης και της απορρόφησης του προϊόντος να γίνει απρόσκοπτα».