Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Η απάντηση στο φλέγον ερώτημα: πότε είναι το επόμενο τριήμερο;;

Πάμε τώρα και στα πραγματικά καυτά θέματα, αφού τα πασχαλιάτικα γλέντια τελείωσαν και – όπως λέει και ο λαός είμαστε στη φάση «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!»

Ποιοι λογαριασμοί ενέργειας; Ποιες αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά; Ποια βενζίνα στα 2,10;;; Το φλέγον είναι άλλο: πότε είναι το επόμενο τριήμερο!

Έχουμε και λέμε:

Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο στη σειρά υπάρχουν ακόμη 3 τριημεράκια:

– της Πρωτομαγιάς. Η Πρωτομαγιά είναι εκείνη η γιορτή που όλοι θυμούνται το Σικάγο και που μαζεύονται σε 4 – 5 – 6 διαφορετικές συγκεντρώσεις και διαδηλώνουν με τις ντουντούκες λέγοντας τα δικά τους (και μετά κάνουν παράπονα γιατί ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη). Φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει Κυριακή. Και επειδή η αργία μπορεί να μεταφερθεί, την πηγαίνουν για την αμέσως επόμενη εργάσιμη. Για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, που τυγχάνει να είναι η επόμενη Δευτέρα.

– του Αγίου Πνεύματος. Άλλη εορτή, θρησκευτική αυτή τη φορά. Που συνήθως οι περισσότεροι την εορτάζουν στα μπιτσόμπαρα που μόλις έχουν ξεκινήσει σεζόν ή σε παραλιακή ταβέρνα παρέα με τσίπουρα, ψαράκι και μπουγιουρντί που να καίει. Αν ο δρόμος βγάλει και σε κανά πανηγύρι ή σε καμιά εκκλησία για ένα κεράκι, έχει καλώς. Στις 13 Ιουνίου πέφτει. Ένα ακόμη τριημεράκι, που – όπως θα έλεγαν και οι αστρολόγοι – ευνοεί τα ταξίδια σε παραθαλάσσια σημεία της χώρας.

– του Δεκαπενταύγουστου. Επίσης θρησκευτική εορτή, που συμπίπτει με τις άδειες του καλοκαιριού, γι’ αυτό το λόγο αρκετοί απογοητεύονται όταν πέφτει Παρασκευή ή Δευτέρα («χάνουν» το τριήμερο επειδή έχουν άδεια εκείνες τις ημέρες). Στην περιοχή μας συνδυάζεται και με βουνό. Το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως λένε και στις εκπομπές που μας προτείνουν ταξίδια! Τον Δεκαπενταύγουστο τον έχουμε συνδυάσει με λευκά σπιτάκια με μπλέ ξύλινα κουφώματα ή κανά μοχίτο στην παραλία. Φέτος πέφτει Δευτέρα, οπότε το τσιμπήσαμε πάλι το θερινό τριημεράκι.

Αυτά. Κι από Σεπτέμβρη βλέπουμε τι ακολουθεί σε τριήμερο…