Κατηγορίες
Ημαθία ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα ο Χρήστος Παπαστεργίου

Την Αλεξάνδρεια, τη Βέροια και τη Νάουσα επισκέφθηκε την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κ.Μ. «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου.

Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας (στον Κοπανό), του Α.Σ. ΑΣΕΠΟΠ Νάουσα, του Α.Ο.Σ. VAENΙ, του Α.Σ. Επισκοπής Νάουσας, του Α.Σ. Ομόνοια Ειρηνούπολης, του Α.Σ. Βέροιας, του Α.Σ. Απόλλων Κουλούρας (οργάνωση παραγωγών ΚΟΜΕΞ), του Α.Σ. Κουλούρας (Οργάνωση παραγωγών Απόστολος Παύλος) και του Α.Σ. Νέος Αλιάκμων στην περιοχή του Άμμος Βέροιας.

Επίσης, επισκέφτηκε την επιχείρηση “Το περιβόλι του Βεζύρογλου” στο Σχοινά, την επιχείρηση ΑΛΜΜΕ στην Κουλούρα καθώς και το εργοστάσιο του Α.Σ. VENUS.

«Χάθηκαν τουλάχιστον 280 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Το ζήτημα της μεγάλης απώλειας πόρων από το ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της διήμερης επίσκεψης σε Νάουσα, Βέροια και Αλεξάνδρεια, στην «Ελιά» της Βέροιας ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κ.Μ. «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου άσκησε κριτική στην διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ευρωπαϊκά κονδύλια που χάνει η περιοχή επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία και κατ επέκταση είναι μειωμένη και η απορροφητικότητά τους. Σύμφωνα με υπολογισμούς οικονομικών παραγόντων εξαιτίας αυτής της επιλογής της διοίκησης της Π.Κ.Μ. «χάθηκαν» 280 εκατ. ευρώ.

Πρωτοβουλία για τους αγρότες

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κ.Μ. «Πράξεις για τη Μακεδονία», υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αναλάβει η Περιφέρεια Κ.Μ. ειδική μέριμνα για προβλήματα των αγροτών, να συντονίσει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αλλά και να προχωρήσει στην ίδρυση συντονιστικού οργάνου, που θα στέκεται αρωγός σε απρόβλεπτες καταστάσεις, σαν αυτές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια (πανδημία του Covid -19, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια κ.α.)

Υπογράμμισε μάλιστα ότι στον προγραμματισμό της παράταξής είναι η σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πρωτογενή παραγωγή, και η αλλαγή του τρόπου σχεδιασμού και υλοποίησης των προγραμμάτων.

Κορωνοϊός

Αναφερόμενος στην πανδημία τόνισε ότι ως Περιφέρεια είμαστε στις χειρότερες περιφέρειες στους «σκληρούς δείκτες» (θάνατοι). «Η Περιφέρεια Κ.Μ. έκανε προσπάθειες στον τομέα της υγείας, πχ. συγκροτήσαμε ενδοπαραταξιακή επιτροπή για την προώθηση του εμβολιασμού, υπάρχει ένα θέμα με ένα 30% που συνειδητά αρνείται τον εμβολιασμό και είναι κυρίως ευθύνη της πολιτείας. Το βασικό είναι πως θα σχεδιάσουμε το ΕΣΥ σε επίπεδο Κ. Μακεδονίας», επεσήμανε.

Άσκησε, επίσης, κριτική στην διοίκηση της Π.Κ.Μ. για την αξιοποίηση των κονδυλίων του προγράμματος «Διέξοδος» (που δεν ήταν προορισμένα τα κονδύλια για το σκοπό αυτό αρχικά), με αφορμή την πανδημία και το μοίρασμά της σε επιχειρήσεις «με κριτήρια που δεν συζητήσαμε».