Κατηγορίες
βουλευτές Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Τ. Μπαρτζώκας

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Γεωργαντά είχε ο Τάσος Μπαρτζώκας, κατά την οποία του έθεσε όλα τα θέματα του αγροτικού κόσμου, όπως του μεταφέρουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, στις συχνές συναντήσεις που έχει ο βουλευτής μαζί τους.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε από τον Υπουργό, καταρχάς την επέκταση του μέτρου επιστροφής της ρήτρας αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος, στο υψηλότερο ποσοστό που είναι εφικτό και πλέον των μηνών Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, ενόψει των νέων καλλιεργητικών εργασιών. Ο Βουλευτής τόνισε ότι η συγκυρία που έχει διαμορφωθεί με την εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ουκρανίας- Ρωσίας, επιβάλλει την ενεργοποίηση ευρωπαϊκών μηχανισμών και την εξαίρεση των δαπανών από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, όπως ακριβώς έχει διατυπώσει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπρόσθετα, έθεσε στον Υπουργό το αίτημα-πρόταση πολλών αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο κίνησης να γίνεται στη βάση μιας προπληρωμένης κάρτας επί των ετήσιων στρεμματικών δηλώσεων. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα λάβει υπόψιν το ζήτημα και ότι αναζητείται η πιο αποτελεσματική φόρμουλα, με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Ο Βουλευτής έθιξε το θέμα των συνδεδεμένων ενισχύσεων, ζητώντας στον Υπουργό να συμπεριλάβει στον κατάλογο και το επιτραπέζιο ροδάκινο και το νεκταρίνι, εξηγώντας στον Υπουργό ότι η στήριξη στους παραγωγούς των συγκεκριμένων καλλιεργειών θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγή τους, βελτιώνοντας παράλληλα το εισόδημά τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα αιτήματα των Κτηνοτρόφων, μεσολαβώντας παράλληλα για τη διοργάνωση τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό και τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων. Ο Βουλευτής επανέλαβε το αίτημα για συνέχιση της στήριξης, μέσω επιδότησης τζίρου για όλο το τρέχον έτος (2022), στους Κτηνοτρόφους, επισημαίνοντας την ανάγκη να λάβουν τα χρήματα το συντομότερο. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης εστιάζει στην ενίσχυση της ρευστότητας με κάθε τρόπο.