Κατηγορίες
Ημαθία

Καλαϊτζίδης: «Η τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας είναι προτεραιότητα στον προγραμματισμό και στις δράσεις μας»

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεχούς προσπάθειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση της τουριστικής προβολής της περιοχής μας, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (Γραφείο Τουρισμού) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στη Βέροια, από την αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης στην τοπική αγορά.

Συμμετείχαν επαγγελματίες από τους κλάδους του τουρισμού (ξενοδόχοι, εστίαση, τουριστικά γραφεία, εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης κ.α.).

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαίτζίδης τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία «καθώς η επίτευξη της τουριστικής συνείδησης είναι ένα ζήτημα που πρέπει να είναι καταγεγραμμένο στα πάγια της τουριστικής υποδομής μας, συνεπώς οφείλουμε να το κάνουμε κι έχουμε υποχρέωση να το πετύχουμε». Όπως ο ίδιος τόνισε «η ολική ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών, η ποιοτική εξυπηρέτηση των επισκεπτών -πελατών, αποτελούν και στον κλάδο του τουρισμού, στοιχεία κλειδιά για την επίτευξη των στόχων και οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τον τουρίστα με εκτίμηση για την επιλογή του να επισκεφτεί τον τόπο μας».

«Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο Κώστας Καλαϊτζίδης περιοχές όπως η Ημαθία που έχουν να παρουσιάσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα στην τουριστική αγορά, οφείλουν να εφαρμόζουν κάθε ειδική γνώση όπως και κάθε διαθέσιμο εργαλείο ποιότητας που θα προβάλει τα σημεία της τοπικής διαφορετικότητας ως πλεονέκτημα και θα δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την τοπική τουριστική αγορά κι αυτός είναι ο στόχος μας».

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης ευχαρίστησε μια ακόμη φορά όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού για την ευσυνειδησία με την οποία προσφέρουν στην τουριστική αγορά της Ημαθίας, τους ξενοδόχους, την εστίαση, τα τουριστικά γραφεία, όλους τους κλάδους που ασχολούνται τοπικά με τον τουρισμό, όπως και τους Δημάρχους και τα αντίστοιχα τμήματα των δήμων της Ημαθίας για τη συνεργασία που έχουν με τον ίδιο και με την Π.Ε. Ημαθίας συνολικά ενώ για τον ίδιο λόγο ευχαρίστησε και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο και όλους τους συνεργάτες τους. «Η τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας είναι προτεραιότητα στον προγραμματισμό και στις δράσεις μας, το πιστεύουμε αληθινά, το εφαρμόζουμε έμπρακτα και πετυχημένα» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας προσθέτοντας ότι αντίστοιχες δράσεις τουριστικής ανάπτυξης θα συνεχιστούν ειδικά τώρα που η διεθνής συγκυρία αλλάζει τα δεδομένα και ο κλάδος του τουρισμός είναι από αυτούς που θα επηρεαστούν άμεσα.