Κατηγορίες
Ημαθία κοινωνία

Επισκέψεις της ΝΔ Ημαθίας σε φορείς και συλλόγους για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Γυναίκα, στις 8 Μαρτίου, αντιπροσωπεία γυναικών των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας επισκέφτηκαν φορείς και συλλόγους.

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», όπου τους υποδέχτηκαν, η Συντονίστρια Έργου της δομής Παρασκευή Γούλα, η Επιστημονική Υπεύθυνη Ολυμπία Λαζαρίδου, ενώ το ΔΣ εκπροσώπησαν η Γραμματέας του Συλλόγου Μαργαρίτα Δαμιανίδου και η Ταμίας Κατερίνα Μαυρίδου.

Οι γυναίκες του κλιμακίου ενημερώθηκαν για την 14ετή πορεία του «Έρασμου», τη λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής της δομής, καθώς και τη διενέργεια εκδηλώσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης, σε επίπεδο ενημέρωσης, πρόληψης και σταδιακής απομείωσης του φαινομένου της βίας, ενώ με τη σειρά τους, διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό του Συλλόγου δυναμικά, κατανοώντας το σημαντικό έργο που προσφέρει.

Την Πέμπτη 03 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας όπου τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας toy Δήμου Βέροιας κα.Τζίμα Συρμούλα, η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Βέροιας, ψυχολόγος κα. Αγγελή Παρασκευή και η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας κα. Κακολύρη-Κλίτση Ιωάννα.

Η κα Τζίμα Συρμούλα ενημέρωσε σχετικά με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βέροιας και το έργο που ayt;h επιτελεί, ενώ οι ψυχολόγοι της Κοινωνικής υπηρεσίας αναφέρθηκαν στην συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη που παρέχουν οι προαναφερόμενες υπηρεσίες στην Γυναίκα τόσο άμεσα (συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη γυναικών, προνοιακά επιδόματα) αλλά και έμμεσα (υποστήριξη οικογένειας, συμβουλευτική γονέων, ποινική διαμεσολάβηση, Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων), ενώ τονίστηκε το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας για την μείωση φαινομένων όπως η ενδοοικογενειακή-συντροφική βία, ο σχολικός εκφοβισμός κ.α. Τα μέλη των οργανώσεων της Ν.Δ. δεσμεύτηκαν να σταθούν αρωγοί, να στηρίξουν και να αναδείξουν τις εν λόγω υπηρεσίες, στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και συμμετοχή σε εκδήλωση στην Ομάδα Χάντμπολ Γυναικών Βέροιας «Βέροια 2017», όπου ο πρόεδρος της ομάδας κ. Αργύρης Σταμάτης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου μίλησαν για το έργο και τους στόχους της ομάδας, ενώ η εκπρόσωπος της Ν.Δ. κα. Κατερίνα Πανάγου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γυναίκα έκανε μια σύντομη αναφορά στους αγώνες που έχουν δώσει και δίνουν οι γυναίκες για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και τους τρόπους μείωσης των φαινομένων της ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας, της ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης κ.α. που έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Τη Δ.Ε.Ε.Π. και τις ΔΗΜ.Τ.Ο. Ημαθίας εκπροσώπησαν οι υπεύθυνες των σχετικών τομέων Ισότητας, Δικαιωμάτων, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, κα. Ζωή Βεσυροπούλου, κα. Δήμητρα Βενιοπούλου, κα. Κοϊμτζή Βενετία, κα. Κατερίνα Πανάγου και κα. Λίνα Τουπεκτσή.