Κατηγορίες
κοινωνία

Μήνυμα της Όλγας Μοσχοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου αναφέρει:

“Από τη πρώτη κίνηση διεκδίκησης δικαιωμάτων από τις γυναίκες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη το Μάρτιο του 1857 μέχρι το Μάρτιο του 2022, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο δηλώνουν παρούσες και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται και αλλάζει, η ανάγκη για ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες σε κάθε μορφή και έκφραση της ζωής είναι πλέον αδήριτη.

Η πανδημία είχε δυσανάλογες επιπτώσεις στις γυναίκες και διεύρυνε σε μεγάλο βαθμό τις ανισότητες που ήδη υπήρχαν. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα φαινόμενα έμφυλης βίας αυξήθηκαν δραματικά ενώ η ψηφιακή ανισότητα απέκτησε διαστάσεις που έγιναν εμφανείς με την τηλεργασία.

Ταυτόχρονα όμως αναδείχθηκαν και σημαντικά κινήματα γυναικών που διεκδικούν χωρίς φόβο και με μεγάλη κοινωνική αποδοχή την ισότητα και τη δικαιοσύνη!

Φέτος είμαστε όλες περισσότερο από κάθε άλλη φορά ενδυναμωμένες για ένα κοινό σκοπό, την ανάδειξη της δυνατότητας των γυναικών για αυτοπραγμάτωση. Για ισότιμη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Για τη δυνατότητα να επιλέγει κάθε μία το πως θέλει να ζήσει τη ζωή της απελευθερωμένη, από κάθε είδους στερεότυπα του παρελθόντος. Δίπλα στη γυναίκα χωρίς καμία άλλη διάκριση!

Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά στις γυναίκες, χρόνια πολλά σε όλες μας!”