Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Εκδηλώσεις – δράσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει προγραμματίσει – σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το Σύλλογο “Φιλόπτωχος Φιλοπρόοδος Γυναικών Αλεξάνδρειας” – μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνει:

  • ομιλία
  • παρουσίαση βιβλίου
  • προβολές ταινίας
  • θεατρική παράσταση και
  • έκθεση φωτογραφίας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1977, με σκοπό την υποστήριξη της ισότητας των φύλων, την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία καθώς και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με θέματα προάσπισης της αξιοπρέπειας των γυναικών σε όλες τις πτυχές / εκφάνσεις της ζωής τους.

Πρόγραμμα δράσεων – εκδηλώσεων

08.03.2022: Φωταγώγηση Πνευματικού Κέντρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

11.03.2022: Προβολή ταινίας “Oίκος GUCCI”, στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας (με δύο προβολές 19:00 και 21:00) – είσοδος ΔΩΡΕΑΝ.

13.03.2022: Συνάντηση Γυναικών – ομιλία της δικηγόρου κ. Νοχού – Γρίβα Παναγιώτας, με θέμα “Γυναίκες και συμμετοχή στο τραπέζι των ειρηνικών διαπραγματεύσεων”

Χώρος διεξαγωγής: TAILOR Gastronomy Bar, Πεζόδρομος Αλεξάνδρειας στις 18:30 μ.μ.

18.03.2022: Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και οι Εκδόσεις Αποστακτήριο σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «12 ιστορίες – 7 γυναίκες δημιουργούν» των συγγραφέων Ελένη Γρομπανοπούλου, Τζένη Δούνη, Γεωργία Κιζιρίδου, Μαρκέλλα Μικέλη, Μάγδα Πανώρια, Έλλη Παπαδοπούλου και Μαντώ Τερζή.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Ελένη Γρομπανοπούλου, καθηγήτρια δημιουργικής γραφής, ο συγγραφέας και σύμβουλος των Εκδόσεων Αποστακτήριο, Αλέξανδρος Ακριτίδης και οι συγγραφείς του βιβλίου.

Χώρος διεξαγωγής: Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας στις 19:00 μ.μ.

20.03.2022: Θεατρική παράσταση – “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη, από την Θεατρική Ομάδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας, σε σκηνοθεσία της Άννης Τσολακίδου

Χώρος διεξαγωγής Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας στις 20:00 μ.μ.

Τέλος, στο Φουαγιέ του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, κατά τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας, με θέμα “Προσωπογραφίες και αποφθέγματα Γυναικών” σε επιμέλεια της κ. Κατερίνας Στριάκα.