Κατηγορίες
διεθνή Ρωσία

Το ουκρανικό περνά σε άλλη φάση – ο Πούτιν αναγνώρισε ανεξαρτησία σε 2 περιοχές

Την ανεξαρτησία 2 επαρχιών της Ουκρανίας αναγνώρισε πριν από λίγη ώρα η Ρωσία. Αρχικά ο πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν γύρω στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) σε διάγγελμά του έκανε μια αναδρομή στη δημιουργία της Ουκρανίας.

Όπως είπε στο διάγγελμά του, η Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας (του Λένιν) και αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσίας.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν τηλεοπτικά πλάνα, τα οποία τον έδειχναν να υπογράφει συμφωνίες με τους αυτονομιστές των περιοχών του Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ (της περιοχής που είναι γνωστή στο σύνολό της με το όνομα Ντονμπάς).

Επειδή αυτές οι ιστορίες από καταβολής κόσμου έχουν μια συγκεκριμένη… πορεία, ως δεύτερο βήμα θα πρέπει να περιμένουμε τώρα την έκκληση των αυτονομιστών (κάποια στιγμή, σύντομα ή λιγότερο σύντομα) αρχικά για στρατιωτική βοήθεια και στη συνέχεια κάποιου είδους ψήφισμα των τοπικών κοινοβουλίων για ένωση με τη Ρωσία.

Κρατήστε επίσης κάτι ακόμη (και συνδυάστε το με αυτό που είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας για την Ουκρανία, ότι δηλαδή έχει την ικανότητα να διαχειριστεί πυρηνικά πιο εύκολα από ότι το Ιράν ή τη Βόρεια Κορέα): τον γεωγραφικό και ιστορικό όρο “Μικρή Ρωσία”. Μακάρι να μην χρειαστεί στο μέλλον να κάνουμε αναφορές σε αυτόν!