Κατηγορίες
Ημαθία Πολιτικά κόμματα

Σε δομές υγείας της Ημαθίας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη σε δομές υγείας της Ημαθίας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποτελούνταν από τους βουλευτές Άγγελο Τόλκα (Ημαθίας), Δώρα Αυγέρη (Β’ Θεσσαλονίκης) και στελέχη της Ν.Ε. Ημαθίας.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα Κ.Υ. Αλεξάνδρειας και Βέροιας, το νοσοκομείο Βέροιας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, διένειμε ενημερωτικό υλικό και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

“Εργαζόμαστε σε συνθήκες αναξιοπρέπειας” μεταφέρουν οι εργαζόμενοι και είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα φυγής τους απο το Ε.Σ.Υ και σε συνδυασμό με την τιμωρητική επιλογή της κυβέρνησης της υποχρεωτικής αργίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών το δημόσιο σύστημα υγείας αποδυναμώνεται συνεχώς καθιστώντας την παροχή υπηρεσιών στον λαό μη εφικτή.

Να δοθούν άμεσα ισχυρά κίνητρα (οικονομικά-εργασιακά-εκπαιδευτικά) στο ιατρικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί, για να παραμείνει στο σύστημα και να ανακοπεί η τάση παραιτήσεων και φυγής προς τον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό. Αυτό είναι επείγουσα ανάγκη. Με άλλα λόγια, χρειάζεται μια νέα στρατηγική ενδυνάμωσης του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, την οποία η κυβέρνηση δεν υιοθετεί επειδή δεν πιστεύει στο Δημόσιο Σύστημα αλλά στην ιδιωτική αγορά.”