Κατηγορίες
Ελληνοτουρκικά

Προκλήσεις και απειλές από τον Ερντογάν λίγο πριν από νέες συνομιλίες

Συνεχίζουν να προκαλούν και να απειλούν ο Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι πολιτικοί και αξιωματούχοι, που θέτουν συνεχώς θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου – μια ιστορία που στην ουσία είναι ένα ακόμη βήμα στην επεκτατική και ιδιαίτερα επικίνδυνη πολιτική της Τουρκίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Πλέον οι Τούρκοι όπου σταθούν κι όπου βρεθούν προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν τη λογική και το Διεθνές Δίκαιο, παραλογίζονται, επιχειρούν να διεθνοποιήσουν ένα ανύπαρκτο θέμα και συνεχώς ζητάνε (μαζί με όλα όσα ζητάνε χρόνια τώρα) να αποχωρήσει ο στρατός από τα νησιά (που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας) και θέτουν για πολλοστή φορά θέμα για το καθεστώς των νησιών.

Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί” είπε ο προκλητικός Ερντογάν, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα, ισχυριζόμενος ότι η χώρα μας έχει παραβιάσει διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες επειδή έχει στρατό στα νησιά.

Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται“, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, δίνοντας την απάντηση που πρέπει.

Το πιο … “ωραίο” είναι πως την ερχόμενη Τρίτη (22/2) ξεκινά στην Αθήνα νέος κύκλος συνομιλιών με τους Τούρκους!