Κατηγορίες
Ελλάδα

Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας

Στα 80 του έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και πολιτικός Δημήτρης Τσοβόλας.

Κι αν για κάποιους (ανίδεους) το όνομά του είναι συνδεμένο αποκλειστικά με τη φράση «Τσοβόλα δωσ’ τα όλα» (που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο του 1989), για τους πιο πολλούς (όσων πραγματικά ξέρουν Ιστορία) ο Τσοβόλας θα μείνει στη μνήμη ως ένας αληθινός αγωνιστής και ως ένας έντιμος πολιτικός. Και για αυτό είχε μπει στη μύτη όσων ήθελαν και θέλουν ελεγχόμενο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Η εντιμότητά του ήταν κάτι που δύσκολα το βρίσκει κάποιος στην πολιτική ενώ η ευθύτητα του λόγου του ενοχλούσε τόσο που είχαν γραφεί πολλά λιβελογραφήματα (με πιο γνωστό ένα που έγραψε κάποιος που στη συνέχεια έκανε και κάνει καριέρα στην… πολιτική).

Όσο για το “Τσοβόλα δωσ’ τα όλα” ο ίδιος είχε πει – χρόνια αργότερα – ότι ήταν ένα ευφυολόγημα του Ανδρέα Παπανδρέου (που ήθελε από το μπαλκόνι να ανοίγει διάλογο με τον κόσμο και στο Περιστέρι το 1989 φώναζε το όνομα του Τσοβόλα). Είχε δε προκαλέσει όσους τον κατηγορούσαν για παροχές την περίοδο του 1989 να ψάξουν στα αρχεία του Κράτους και να δουν αν όντως έδωσε αυτά που ακούγονταν ότι έδωσε ή αν τελικά μείωσε κατά 4 μονάδες τις δημόσιες δαπάνες…

Δείτε μια ενδιαφέρουσα εκπομπή του Νοεμβρίου του 2006 ΕΔΩ, στην οποία ο Τσοβόλας λέει πολλά.