Κατηγορίες
πολιτική

Πέθανε η Μαριέττα Γιαννάκου

Δεν κατάφερε να κερδίσει και αυτή τη μάχη για τη ζωή η Μαριέττα Γιαννάκου, μια γυναίκα που είχε κερδίσει πάρα πολλές μάχες τα προηγούμενα χρόνια.

Άφησε την τελευταία τη πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλεύονταν.

Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε και που σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα, αν η υγεία της δεν είχε περάσει από τόσες περιπέτειες. Από το 2008 και έπειτα αντιμετώπιζε διάφορα σοβαρά προβλήματα, που άρχισαν από μια πτώση που οδήγησε τους γιατρούς τότε να της ακρωτηριάσουν το πόδι για να της σώσουν τη ζωή (λόγω σακχαρώδους διαβήτη).

Σε πολιτικό επίπεδο ήταν από τα στελέχη που ήταν αγαπητά όχι μόνο εντός του κόμματος με το οποίο πολιτεύτηκε αλλά και εκτός αυτού. Κι αυτό γιατί οι θέσεις της ήταν νηφάλιες, σταθερές και κυρίως παραγωγικές. Είχε μεγάλη εμπειρία και υπηρέτησε και καίρια πόστα και επιτροπές στην Ευρώπη (ήταν ευρωβουλευτής σε διαφορετικές περιόδους, τη δεκαετία του 1980 και αργότερα, από το 1999), που σχετίζονταν με την κοινωνία, τη γυναίκα, την ισότητα των φύλων, τη δημόσια υγεία.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είχε προσπαθήσει να κάνει, το 2004 όταν είχε οριστεί από τον Κ. Καραμανλή υπουργός Παιδείας, για διάφορους λόγους δεν είχε προχωρήσει.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν ήταν καλή πολιτικός. Η πολιτική της χώρας μας έχασε ένα από τα πρόσωπα που ήταν μετριοπαθή και κυρίως έμπειρα, που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν για να ανακάμψει.