Κατηγορίες
διεθνή

Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη

Τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιώνονται αυτές τις ώρες στην Ουκρανία, μετά τη γενικευμένη επίθεση κατά της χώρας αυτής από τη Ρωσία.

Όπως αναφέρουν ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, στις 5 το πρωί της Πέμπτης 24/2 η Ρωσία ξεκίνησε εισβολή στην Ουκρανία σχεδόν από κάθε πλευρά των συνόρων (ακόμη και από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, με τη βοήθεια του Λουκασένκο) και δεν έμεινε σε μια επέμβαση στις ανατολικές επαρχίες.

Όπως φαίνεται λοιπόν επιβεβαιώνεται το σενάριο που ήθελε όχι μια μικρής κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση αλλά μια εισβολή στην Ουκρανία με στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης της Ουκρανίας, ώστε να θέσει την Ουκρανία υπό απόλυτο έλεγχο για να μην μπει ποτέ στο ΝΑΤΟ. Το αν και πότε τελικά επαληθευτεί στο σύνολό του αυτό το σενάριο είναι ακόμη άγνωστο.

Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν επιθέσεις των Ρώσων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία, επέμβαση σε λιμάνια και πλήγματα σε αεροδρόμια (που έχουν εγκαταστάσεις που συνδέονται με την αεράμυνα της χώρας αυτής).

Πλέον θα πρέπει να αναμένουμε τις αντιδράσεις της Δύσης (η οποία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να κάνει τίποτε απολύτως σε στρατιωτικό επίπεδο όσο η Ρώσικη επίθεση περιορίζεται σε εκτός ΝΑΤΟ έδαφος – αλλιώς θα εμπλακεί σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ρωσία) και πως θα κινηθεί η παγκόσμια Οικονομία…

Κρατήστε κάτι για το τέλος: πολιτικοί επιστήμονες και αναλυτές στην Ευρώπη και στην Αμερική ήδη μιλούν για το “Δόγμα Πούτιν”, θα κάνουμε αναφορά σε αυτό σε κάποια άλλη ανάρτηση.