Κατηγορίες
Ημαθία Πολιτικά κόμματα

Ημαθία, ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: “ να μην κοιτάζει στον καθρέπτη”

Από τη ΔΕΕΠ Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τα αγροτικά που εκδόθηκε πριν από 2 ημέρες (δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση), εκδόθηκε μια ανακοίνωση – απάντηση στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας όπου γίνεται αναφορά σε «αναποτελεσματικά κυβερνητικά μέτρα για τους αγρότες» σκεφτήκαμε πόσο αποκαλυπτικό μπορεί να είναι όταν κάποιος κοιτάζεται στον καθρέπτη. Καλό θα ήταν λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (και για τον ΣΥΡΙΖΑ γενικά) πριν βγάλει τις αστήρικτες, ατεκμηρίωτες και παλαιάς κοπής ανακοινώσεις του, να μην κοιτάζει στον καθρέπτη και να αναλογίζεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα και αίσθημα μεταμέλειας τις καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσε για τον αγροτικό τομέα αλλά και να παρακολουθεί με μεγαλύτερη προσοχή το έργο της Κυβέρνησης της ΝΔ για να μην εκτίθεται.

Η κυβερνητική περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ταυτιστεί σε σχέση με τους αγρότες,

-με την αύξηση της φορολόγησης,

-την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και του ΦΠΑ για τους αγρότες,

-τον ειδικό φόρο στο κρασί,

-την πλήρη απαξίωση των Αγροτικών Οργανώσεων και Οργάνων,

-τη χωρίς σχέδιο ελλιπή προετοιμασία για τη νέα ΚΑΠ

-την παντελή απουσία στήριξης και βοήθειας της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κόσμου.

Αντίθετα με την απραξία του ΣΥΡΙΖΑ και στον αγροτικό Τομέα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποδείξει ότι θεωρεί τον αγροτικό τομέα, ραχοκοκαλιά ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας. Και αυτό με πράξεις:

· Η κυβέρνηση το 2021 παρά το σφικτό δημοσιονομικό πλαίσιο, στήριξε τους αγρότες μας με 1 δις ευρώ.

Και πριν από μερικές ημέρες, ανακοινώθηκαν επτά (7) επιπλέον μέτρα στήριξης, ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, ως εξής:

· Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αγρότες μας θα δουν το ποσό αυτό να συμψηφίζεται με τον επόμενο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Και ξεκάθαρα ουδεμία διακοπή ρεύματος θα υπάρξει προτού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

· Για τους Ιανουάριο και Φεβρουάριο καλύπτεται το 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις.

· Πλέον της μείωσης του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, ενισχύοντας περαιτέρω τους κτηνοτρόφους μας με επιδότηση ύψους 7% επί του κύκλου εργασιών, δηλαδή επί του τζίρου που θα έχουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022. Το ύψος της ενίσχυσης αυτής εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

· Μειώνεται μόνιμα το ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 13% στο 6%, μια παρέμβαση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

· Εντάσσεται στο Μεταφορικό Ισοδύναμο τη μεταφορά ζωοτροφών στην Κρήτη για το έτος 2022, μια παρέμβαση ύψους 8.000.000 εκατομμύριων ευρώ.

· Αυξάνεται κατά 50% το πρόγραμμα των μικρών νησιών του Αιγαίου για την μεταφορά ζωοτροφών, δηλαδή κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

· Ως προς την ήδη εξαγγελθείσα επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους νέους αγρότες, όσους ανήκουν σε συλλογικά σχήματα και όσους εντάσσονται σε συμβολαιακή γεωργία, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, θα εκδοθεί άμεσα σχετική ΚΥΑ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο που υπό αντίξοες συνθήκες εργάζεται σκληρά 365 ημέρες το χρόνο, παράγοντας πλούτο για την εθνική οικονομία, για όλους μας. Το γνωρίζουν και οι αγρότες της Ημαθίας. Αυτό μας αρκεί.

Τομέας Αγροτικών Θεμάτων & Πρωτογενούς Παραγωγής – Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας