Κατηγορίες
κοινωνία

Επίσκεψη της δημάρχου Σκύδρας και συνεργατών της στον “Έρασμο”

Τα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης “Έρασμος”, επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 17 στη Βέροια, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου 2022 η Δήμαρχος Σκύδρας Αικατερίνη Ιγνατιάδου, συνοδεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Ιωάννας Βέργου και της Κοινωνικής Λειτουργού του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, Άννας Αθανασίου.

Την υποδοχή, εκπροσωπώντας το ΔΣ του «Έρασμου» πραγματοποίησαν η Γραμματέας του Συλλόγου Μαργαρίτα Δαμιανίδου, η Ταμίας Κατερίνα Μαυρίδου και το μέλος Σοφία Ζεϊμπέκη, οι οποίες αναφέρθηκαν στο συνολικό έργο του Συλλόγου, την 14ετή πορεία από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, τη λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής της δομής, καθώς και τη διενέργεια θεματικών εκδηλώσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης, (Σχολές Γονέων και τα Βιωματικά Σεμινάρια σε Βέροια, Αλεξάνδρεια και Νάουσα), σε επίπεδο ενημέρωσης του κοινωνικού ιστού, πρόληψης και σταδιακής απομείωσης του φαινομένου της βίας.

Παράλληλα έγινε λόγος και για τον υποστηρικτικό ρόλο της επιστημονικής ομάδας του «Έρασμου», τις Ψυχολόγους και την Κοινωνική Λειτουργό, σε επίπεδο ψυχοκοινωνικής βοήθειας σε όσους το είχαν, το έχουν και θα το έχουν ανάγκη, ως εξωτερικά περιστατικά.

Η εν λόγω επίσκεψη επικύρωσε τη συνεργασία του «Έρασμου» με το Κέντρο Κοινότητας Σκύδρας, ενώ τόσο η Δήμαρχος, όσο και η Αντιδήμαρχος με την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου, διαβεβαίωσαν ότι θα είναι πάντα διαθέσιμες σε επίπεδο δικτύωσης με τον «Έρασμο», με κοινό στόχο την αντιμετώπιση της βίας και των προεκτάσεών της στις τοπικές μας κοινωνίες.