Κατηγορίες
διεθνή

Έξι Έλληνες νεκροί στην Ουκρανία

Ο θάνατος έξι Ελλήνων ομογενών στις περιοχές Μπουγάζ και Σαρτανά της ανατολικής Ουκρανίας ανακοινώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι βομβαρδισμός αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός μικρού κοριτσιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και καταδικάζει απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την Ομογένεια στην Ουκρανία, αφού χιλιάδες Έλληνες της Ουκρανίας κατοικούν σε περιοχές είναι επάνω στη γραμμή του πυρός. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η μόνη χώρα που κρατάει ανοιχτό το προξενείο της στη Μαριούπολη.